Kikinda planira izgradnju putničkog aerodroma

Na javnom uvidu je plan detaljne regulacije aerodroma kod Kikinde.
Kikinda planira izgradnju putničkog aerodroma
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kako je navedeno u planu koji je izradio Zavod za urbanizam Vojvodine, a naručio Grad, aerodrom će se graditi jugozapadno od Kikinde neposredno uz put ka Bašaidu, prenosi eKapija.
Postojeći aerodrom Kikinda (Drakslerov salaš) je, dodaje se, sportsko-poljoprivrednog karaktera i sa svojom travnatom pistom i tehničkim karakteristikama ne ispunjava uslove za odvijanje civilnog putničkog saobraćaja.
Iz tog razloga predviđa se izgradnja savremenog aerodroma koji će ispunjavati uslove za odvijanje putničkog saobraćaja. Aerodrom će biti dimenzionisan tako da bude odgovarajućeg kapaciteta i namene, navodi se u dokumentu.
 
U planu je, precizira se, opremanje savremenog vazdušnog terminala, orijentaciona površine kompleksa je 10,51 ha, sa poletno-sletnom stazom dužine oko 1.200 i širinom od 30 m.
 
Za kompleks aerodroma je izrađena tehnička dokumentacija, na nivou Idejnog i Glavnog projekta.
 
Inače, prostor budućeg aerodroma obuhvata površinu od oko 54,24 ha, a parcele (izuzev parcela na kojima se nalazi postojeći sportski aerodrom) se trenutno koriste kao obradivo poljoprivredno zemljište i Prostornim planom Kikinde namenjene su za poljoprivrednu proizvodnju.
 
Plan je na javnom uvidu do 16. marta.
  • Dika

    05.03.2023 22:50
    Pitanje
    Niste u stanju da asfaltirate put a govorite o aerodromu? Sto ne napisete da vam je povezanost do granice onemogucena kroz pojedina banatska sela jer put nije upotrebljiv. Koristimo i dalje stari put koji nam je u kockicama gradila vojska. Provozajte se kroz sela Kikinda-Mokrin-Vrbica-Rabe (granicni prelaz sa Madjarskom i Rumunijom) pa razmislite hocete li takvim putem do aerodroma.
  • Ognjen

    05.03.2023 00:03
    .
    Reči Kikinda i aerodrom u istoj rečenici sam do malopre mogao dobiti jedino nasumičnim izborom papirića iz šešira.

    Znači kikinda je toliko prosperirala, da je sve ispunjeno i zadovoljeno, pa se sad od viška novca planira izgradnja putničkog aerodroma?
  • pera

    04.03.2023 13:05
    peric
    nerazumem ove pljuvace sto im smeta da kikinda ima aerodrom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina