MUP: Policajci koji su otkrili deo radioaktivnog gromobrana su dobro

MUP je saopštio da je zdravstveno stanje policajaca koji su na graničnom prelazu Bezdan sa Hrvatskom 4. i 5. marta otkrili deo radioaktivnog gromobrana dobro i da će se njihovo stanje i dalje pratiti.
U saopštenju povodom, kako je navedeno, zlonamernih tekstova i neproverenih informacija koje su se pojavile u javnosti u vezi sa zdravstvenim stanjem policajaca, istaknuto je da je tim policajcima u Somboru urađena analiza krvi, a u Institutu za medicinu rada u Beogradu preventivni pregledi. 
Nakon te standardne procedure, kao i analize svakog segmenta događaja, policajci su se vratili redovnim aktivnostima, navedeno je u saopštenju.
Podsetimo, granična policija Srbije je kod trojice hrvatskih državljana na graničnom prelazu Bezdan u automobilu pronašla glavu gromobrana.
 
Direktorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije saopštio je da se procenjuje da se na teritoriji Srbije nalazi oko 570 radioaktivnih gromobrana.
  • Ja

    11.03.2023 02:09
    Pritvorenici su verovatno dobro ako nisu uperili vrh gromobrana prema sebi.
    Gromobran zraci (kada je namontiran) samo prema gore, ne zraci na sve strane, ukopan je u zastitu koja sprecava zracenje na dole i delimicno na strane.
    Ako su vec neki lopovi nadam se da su znali kako da se ne ozrace.
    Sto se cuvara tice, bezbedni su, zracenje iz gromobrana koliko je ozracilo pritvorenike, to je to, pritvorenici nisu sada 'radioaktivni' da mogu druge da ozrace samo su mozda ozraceni u manjoj ili vecoj meri o cemu ce verovatno biti nekih vesti. Glupa ideja svercovati gromobrane. Oni nisu zdravi ni kada su propisno montirani mada tada su najmanje opasni, u nestrucnim rukama su opasni a u zlonamernim rukama mogu biti oruzje :(

    Nadam se da su i pritvorenici dobro i da ce im lekari saopstiti koliko su rizikovali ovom avanturom.
  • Neša

    10.03.2023 15:15
    A ostali?
    Kako su pritvorenici? I policajci koji ih čuvaju?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina