Zrenjanin: Gradonačelnik skinuo zastavu Vojvodine sa skupštine, LSV pita da li će platiti kaznu

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje gradonačelniku Zrenjanina Simi Salapuri zašto je ponovo uklonjena zastava Autonomne Pokrajine Vojvodine sa zgrade Skupštine grada Zrenjanina.
Zrenjanin: Gradonačelnik skinuo zastavu Vojvodine sa skupštine, LSV pita da li će platiti kaznu
Foto: 021.rs

"Pitamo gradonačelnika Salapuru da li je svestan svoje odgovornosti i da li svesno krši Ustav Republike Srbije, koji u svom 183. članu kaže da AP Vojvodine ima svoje simbole. Na osnovu tog člana Ustava Srbije doneta je Pokrajinska skupštinska odluka o izgledu i korišćenju simbola i tradicionalnih simbola Autonomne Pokrajine Vojvodine", navodi se u saopštenju LSV.

Ova odluka u svom četvrtom članu kaže da se zastava i tradicionalna zastava Vojvodine, uporedo sa zastavom Republike Srbije, ističu na zgradama Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine, Pokrajinske vlade, zgradama organa lokalne samouprave na teritoriji AP Vojvodine i zgradama pokrajinskih organa i službi koje osniva AP Vojvodina.

"Sasvim je jasno da je neisticanje zastave i tradicionalne zastave AP Vojvodine kršenje pokrajinske skupštinske odluke i za to delo su predviđene i prekršajne sankcije. U članu trinaest ove skupštinske odluke, predviđena je kazna od 100.000 dinara za pravno lice koje prekrši njene odredbe o načinu isticanja", poručuju odbornici Lige u Zrenjaninu.
 
Oni dalje pitaju da li će upravo Salapura iz svog džepa platiti kaznu, ako bude izrečena, ili će se poslužiti sredstvima svih građana Zrenjanina.
  • MAPKO100

    11.03.2023 15:08
    Nezavisnost
    Kada ce Vojvodina proglasiti nezavisnost i konacno resiti problem koji ima? Biti u zajednici sa vampirom kao sto Beogradski pasaluk ne vodi nicemu.
    Ali stvarno nicemu.
  • Grn

    11.03.2023 09:44
    Goran
    10.03.2023 • 18:23
    Meni stvarno nije jasno zašto smeta zastava Vojvodine? Sad dolazim iz Beograda. Na nekoliko mesta sam video zastavu Beograda. Zašto to ne smeta???

    Pa možda i smeta ali problem je što je ovde tema zastava Vojvodine, a ne Bg-a. Takođe je u pitanju pokrajina, a ti si povukao paralelu sa gradom.
  • Anastasia

    11.03.2023 07:21
    Nije bitno da li se nekome zastava svidja ili ne. Ako je ustav tako propisao onda se to mora sprovoditi. Ali u ovoj zemlji je vlast iznad ustava. Zato i jesmo tu gde jesmo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.