Subotica: Stanari prekrečili mural "Slava Rusiji" na fasadi njihove zgrade

Stanari naselja Tokio, u ulici Pavla Štosa u Subotici, prekrečili su danas mural "Slava Rusiji" koji je početkom marta ispisan na fasadi njihove zgrade.
Subotica: Stanari prekrečili mural "Slava Rusiji" na fasadi njihove zgrade
Foto: Pixabay

Krečenje je usledilo po nalogu lokalne samouprave Subotice, a mural su potpisale "Delije", navijači Fudbalskog kluba Crvena Zvezda.

Komunalni inspektor Službe za inspekcijsko nadzorne poslove Gradske uprave Subotica u skladu sa odlukom o komunalnom redu izdao je rešenje vlasnicima stanova da uklone grafit, navela je ta služba u odgovoru za Magločistač.

"Obavljen je razgovor sa upravnikom stambene zajednice, te je upoznat sa obavezom uklanjanja murala - grafita sa spoljnih delova zgrade", piše u odgovoru.
 
Ukoliko bude utvrđeno ko je počinilac, moguće je putem suda naplatiti troškove krečenja i uklanjanja grafita.
 
"Upravniku je sugerisano da u narednom periodu, ukoliko primete počinioce koji prljaju fasadu, odmah pozove subotičku policiju, s obzirom da se to dešava u noćnim satima, kako bi se počinioci identifikovali", istakli su u gradskoj službi.
  • Jarvis

    13.03.2023 18:04
    Sve i sve, samo srpskoj policiji ne verujem uopšte.
  • Iv

    12.03.2023 21:16
    Batina
    Policiji dozvoliti da mlate sve koji unistavaju fasade.Grad nam je ruglo.
  • n

    11.03.2023 01:19
    Apsolutno sam protiv svakih vrsta grafita i murala koji ne predstavljaju univerzalne moralne i umetnicke vrednosti i ne prikazuju politicke poruke.
    Pogresno je identifikovati natpise i grafite u nekom gradu sa politickim stavovima gradjana tog grada.
    Vecina ljudi koji crtaju te grafite nemaju dovoljn godina da zapamte ratove a katkad ni dovoljno obrazovanja jer je tragi komicno da se u mestima gde zive vecinski Srbi pojavljuju grafiti sa kukastim krstovima. Da li je moguce da ne znaju da su milioni Srba ubijani pod tim obelezjem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina