Deo auto-puta Ruma - Šabac biće izgrađen na stubovima

"Putevi Srbije" podneli su resornom ministarstvu zahtev za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu projekta izgradnje auto-puta Ruma-Šabac na stubovima, na KO Klenak.
Deo auto-puta Ruma - Šabac biće izgrađen na stubovima
Foto: 021.rs
Kako je navedeno u idejnom rešenju koje je izradio Institut za puteve AD Beograd, u pitanju je deonica auto-puta od km 65+300.00 do km 66+970.00.
Na osnovu hidrološko - hidrauličke analize uticaja velikih voda reke Save na auto-putu Ruma – Šabac, koju je uradio Institut za vodoprivredu "Jaroslav Černi", dat je predlog optimalnog rešenja prelaza auto-puta preko korita za veliku vodu Save, od stacionaže km 65+300.00 do km 66+970.00, navodi se u idejnom rešenju.
Predlaže se izgradnja auto-puta na stubovima umesto nasutog profila, na celoj dužini od naplatne rampe do početka prilazne konstrukcije na mostu preko Save.
 
Podsetimo, auto-put Ruma-Šabac dužine 22 kilometra deo je saobraćajnice Ruma - Šabac - Loznica, koja obuhvata i most preko Save koji je spojen prošlog leta.
 
Prema najavama nadležnih, očekuje se da deonica Ruma - Šabac bude otvorena za saobraćaj na jesen.
  • Aleksej

    13.03.2023 07:15
    Klenak se uvek zaobilazi :(
  • NS49

    12.03.2023 22:40
    Pričali su mi o autoutevima na stubovima u Kini izgrađenih iz razloga da ne bi uništavali poljoprivredno zemljjište i kazali mi da su tako dobro napravljeni da nisu osetili da se atuobus kreće i da su se više cimali u avionu nego na auto putu. Možda naša čelična braća i nama tako nešto naprave a već su puno napavili a još više će.
  • Plavić

    12.03.2023 16:27
    Jel' neko video? Čuo?
    Koliko ima/će biti prelaza/prolaza za životinje ... na tom, ili bilo kom putu, starom ili novom - u otadžbini našoj?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".