VIDEO: Pogledajte kako teku radovi na izgradnji autoputa između Sremske Rače i Kuzmina

Radovi na izgradnji autoputa između Sremske Rače i Kuzmina napreduju, saopštavaju Putevi Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, izgradnja deonice autoputa Kuzmin – Sremska Rača ima izuzetan geostrateški značaj jer povezuje glavne gradove Republike Srbije i Bosne i Hercegovine i ostvaruje vezu sa Panevropskim koridorima. 

Deonica autoputa Kuzmin – Sremska Rača, ukupne dužine oko 18 kilometara sa mostom preko reke Save, predstavlja deo projekta izgradnje auto-puta E-761, Beograd–Sarajevo. Početak saobraćajnice predviđen je u blizini postojeće denivelisane raskrsnice Kuzmin na autoputu Beograd - Zagreb i vodi sve do postojećeg graničnog prelaza kod Sremske Rače.

"Most preko reke Save kod Sremske Rače predstavlja, strateški, najvažniji objekat na deonici autoputa Kuzmin – Sremska Rača. Početkom 2022. godine završena je izgradnja čelične konstrukcije mosta preko reke Save i  spuštena na stalne oslonce. Izgradnja mosta preko reke Save odlično napreduje – završena je čelična konstrukcija mosta preko reke, a u toku su radovi na betonskim prilaznim konstrukcijama na obe obale", navodi se.
 
Takođe se izvode radovi na objektima na trasi - na izradi mostova, nadvožnjaka i propusta.
 
  • Milan

    21.03.2023 17:02
    Istina
    Put od Race ka Bijeljini radi se uveliko, plan zavrsetka polovina 2025. Od Bijeljine ka Doboju potpisana koncesija sa Kinezima, rade, ali malo sporije. Svakako, cilj je povezati Beograd i Banjaluku, a za Sarajevo kad bude i ako bude. Toliko
  • Vazd

    21.03.2023 13:28
    Tibi
    Super, s tim da od granice sa BiH ka Bijeljini i dalje nema ni PLANA za autoput, a ne projekta ili da su radovi zapoceli, tako da je ovo samo lepa zamisao i to je sve...
    Moze se spojiti Bijeljina sa Modricom, te dalje sa Dobojom na postojeci autoput "9. januar", koji bi spojio Krajinu sa centralnom i severnom Republikom Srpskom, te dalje sa Vojvodinom i Beogradom, jer su odatle do Doboja povoljni tereni za putogradnju. Do Sarajeva, tu je vec tezi reljef, prosto je extremno tesko i skupo probijati autoput u tom smeru...
    Npr., ovo sto su napravili u Crnoj Gori je bukvalno MASTERPIECE, a sad zamislite od Bijeljine do Sarajeva da pravite takva probijanja, pre ce biti lakse spojiti od Tare do Sarajeva nekih 80-ak kilometara i tako ce se spojiti Sarajevo i BG autoputem :)
  • pajo patak

    21.03.2023 12:07
    i ovo nam treba
    kao piletu sise.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.