Naprednjak iz Pećinaca tužio demokratu zbog afere sa upisom dece u vrtić

Poverenik Srpske napredne stranke za opštinu Pećinci Milorad Pantić Luki, podneo je privatnu tužbu zbog klevete protiv predsednika opštinskog odbora Demokratske stranke Nikole Mažića.
Naprednjak iz Pećinaca tužio demokratu zbog afere sa upisom dece u vrtić
Foto: 021.rs

Ova sremska opština dospela je u žižu javnosti nakon što su roditeljima, koji su članovi Demokratske stranke, deca stavljena na listu čekanja. Roditelji su tada za čitavu situaciju u kojoj su se našli optužili poverenika SNS-a Milorada Pantića Lukija.

U saopštenju je navedeno da je nakon pritužbe Udruženja A11 – Inicijative za ekonomska i socijalna prava i roditelja protiv predškolske ustanove zbog diskriminacije troje dece koja nisu upisana, Poverenik doneo mišljenje da je rukovodstvo vrtića iz Pećinaca povredilo odredbe Zakona o zabrani diskriminacije.

Milorad Pantić Luki smatra da je "inspirator medijske hajke" na njega Demokratska stranka čiji je funkcioner Nikola Mažić.
 
Tuženi Nikola Mažić kaže za IN Medija da se "nastavlja politički progon u Pećincima, jer je Pantić razotkriven kod nezapmćene diskriminacije dece i veoma koruptivnih radnji".
 
Na suđenju koje je zakazano za sredu, 29. marta, Nikola Mažić očekuje da će pravosuđe biti nezavisno i profesionalno.
 
"Nadam se da će pravosuđe biti nezavisno i profesionalno u mom slučaju, kao i u slučaju naših tužbi protiv Predškolske ustanove i Anite Volčevski", zaključuje Mažić.
  • Darko D

    20.09.2023 14:13
    cc
    Sta se sa ovim desilo?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.