Novine na Carskoj bari: Posetioci će moći će da iznajme bicikle i kanue za vožnju po Starom Begeju

Ustanova "Rezervati prirode" iz Zrenjanina saopštila je da će ove sezone biti unapređena turistička ponuda u Specijalnom rezervatu prirode Carska bara.
Novine na Carskoj bari: Posetioci će moći će da iznajme bicikle i kanue za vožnju po Starom Begeju
Foto: 021.rs
Kako je navedeno u saopštenju za javnost, Grad Zrenjanin je finansirao nabavku bicikala prilagođenih vožnji u prirodi, koje će posetioci moći da iznajme, prenosi zrenjaninski.com.
Nabavljeni su i električni bicikli, namenjeni starijim posetiocima, kao i pet kanua za rentiranje i samostalnu vožnju posetilaca po Starom Begeju.
"Zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, nabavili smo i dva nova vanbrodska motora marke Jamaha. Iz sredstava, koja je obezbedio Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, do sada je kupljen novi čamac za prevoz do 12 putnika. Time se povećavaju kapaciteti za prevoz turista. Obezbeđeni su i dvoosovinska prikolica i autoprikolica za čamce, takozvani lafet za dežurni čamac", kažu u "Rezervatima prirode".
 
U ovoj ustanovi navode da su tokom zime i početkom proleća sproveli niz akcija kojima su u velikoj meri otklonjeni uočeni nedostaci tokom prve godine upravljanja Specijalnim rezervatom prirode Carska bara.
  • /

    28.03.2023 10:49
    /
    a to je zato sto vise nece moci da se iznajmljuju kajaci za voznju po sodrosu
  • bogi

    28.03.2023 01:18
    bili
    pre par godina dosli i zatekli cuvare koji nisu hteli da voze po bari jer nismo bili najavljena grupa, dzabe dosli iz Novog Sada, bila jos jedna porodica, ne vredi, nece iako imaju i manji i veci brod, tesko razocarenje, to je turizam u Srbiji, u Uzicu ne radi muzej usled sezone, o najstarijoj hidrocentrali da ne govorim, stari grad Maglic srednjevekovni biser ne moze da se poseti jer vec tri godine nema obicnog viseceg mosta, odno ga Ibar, Karadjordjev grad u Zvorniku moze samo uz najavu i to grupne posete, tuga jedna sve ukupno da ne nabrajam dalje a moglo bi...
  • Realista

    27.03.2023 18:14
    Kanui?
    Oformite i ozbiljnu spasilačku ekipu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".