VIDEO Fudbaleri TSC-a heroji iz peščane oluje: Upozoravali vozače na lančani sudar

U lančanom sudaru između Subotice i Bačke Topole, koji se dogodio usred peščane oluje, učestvovalo je 14 vozila, dok je sedam osoba povređeno.

Povređenih je moglo da bude i više, ali su fudbaleri TSC-a iz Bačke Topole Goran Antonić, Ifet Đakovac, Josip Čalušić, Martin Mirčevski i Nenad Filipović brzo reagovali, piše Mozzart sport.

Internetom se već proširio snimak koji je načinio jedan od fudbalera, na kojem se vidi kako kapiten ekipe Goran Antonić upravlja vozilom, te usporava prilikom nailaska na niz slupanih vozila.

Nakon što su videli o čemu se radi i brzo su shvatili da opasnost još nije prošla, jer su nadolazili i drugi automobili. Antonić je parkirao automobil pored puta, nakon čega su on i saigrači istrčali na put kako bi zaustavili saobraćaj i pomogli učesnicima lančanog sudara. 
 
"Vraćali smo se sa treninga kada se u blizini Subotice od jačine vetra podigao oblak prašine od zemlje sa njiva pored puta, koji je toliko bio gust da iako smo smanjili brzinu zamalo i mi nismo učestvovali u sudaru. Kroz taj oblak prašine probali smo da se probijemo na drugu stranu puta kad je kamion naleteo na jedan od automobila koji se nalazio na sredini puta. Tada smo da bi se sklonili s puta sišli u kanal pored i probili se na drugu stranu na deo gde je vidljivost bila dobra odakle smo primetili da se drugi automobili približavaju i da nisu svesni da je ispred njih sudar. Istrčali smo iz auta i počeli da ih zaustavljamo, nakon čega smo pozvali hitnu pomoć, vatrogasce i policiju. Vratili smo se do mesta nesreće i ispitivali ljude da li su dobro i da uskoro stiže hitna", kaže kapiten TSC-a Goran Antonić za Mozzart sport.
 
  • realno

    31.03.2023 08:37
    A ja ne znam šta je herojstvo ovde, ušlu u karambol i snimaju i komentarišu i tek kad ih je neko udario od nazad, onda beže sa puta i izlaze iz kola
  • Jovan

    29.03.2023 15:14
    @suludo

    Po život je opasno ne prilagoditi brzinu svog vozila uslovima na putu.

    Ravno ludosti je kada vozimo brzo a vidljiva dužina puta ispred nije dovoljna da se pri toj brzini zaustavimo u slučaju nužde.
  • suludo

    29.03.2023 14:50
    zaustaviti se na putu
    Zaustaviti se na sred magistralnog puta pri takvoj (ne)vidljivosti je ravno ludosti sto se i vidi kada ih od nazad udara auto, te se tek onda sklanjaju sa strane. Sreca pa nije naisao sleper, vrujem da bi bilo mnogo gore.
    Pohvale za upozorenje drugih vozaca nakon toga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina