Preminuo predsednik opštine Bečej Dragan Tošić

Predsednik opštine Bečej Dragan Tošić preminuo je u 51. godini nakon teške bolesti.
Rođen je u novembru 1972. godine u Pančevu.
 
Srednju elektrotehničku školu završio je u Vršcu 1991. godine, od 1993. do 2001. godine bio je policijski službenik MUP Srbije, od 2001. do 2004. bio je rukovodilac unutrašnje kontrole u Bečejprevozu, a od 2004. do 2012. pomoćnik direktora u istoj firmi.
Od 2012. do 2016. godine bio je pomoćnik predsednika opštine Bečej, od juna do jula iste godine zamenik predsednika opštine, a od jula 2016. godine predsednik opštine (SNS).
 
Potom je, 21. avgusta 2020, nakon lokalnih izbora održanih 21. juna, ponovo izabran za predsednika opštine i tu funkciju je obavljao do smrti.
U jednom intervjuu za Bečejski mozaik krajem 2017. godine je govorio i o sebi: "Doživljavam sebe kao čoveka koji je došao na ovo radno mesto da radi. Tako ću sebe doživljavati dok sam ovde. Došao sam da radim i da nađem saradnike koji žele da rade. Mi smo ovde izabrani, jer su ljudi verovali da ćemo nešto uraditi za ovaj grad i mi to moramo uraditi kako bi iza nas ostalo nešto vidljivo i korisno".
 
U toku njegovih predsedničkih mandata, između ostalog, okončana je rekonstrukcija gradskog trga u Bečeju, završena izgradnja fiskulturne sale u školi "Petefi Šandor", izgrađen je degazator kod Šlajza, rekonstruisana je javna rasveta, Dositejeva ulica, Trg Čilag, Zelena ulica... Inicirao je i sada već tradicionalnu manifestaciju "Bečej noću".
 
Nameravao je da realizuje projekat plaže na Tisi a u sklopu oživljavanja obale Tise se očekivalo i izgradnja akvaparka.
 
Bio je oženjen i otac dvoje dece.
 
Sahrana Dragana Tošića je danas u 15 sati na Pravoslavnom groblju u Bečeju.

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina