Pokrajinska vlada sa 30 miliona dinara pomogla otvaranje fabrike u Republici Srpskoj

Pokrajinska vlada je izdvojila 30 miliona dinara za sufinansiranje izgradnje proizvodnih hala u industrijskoj zoni u opštini Milići u Republici Srpskoj.
Novac je izdvojen preko Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu.
Na površini od oko 2.000 kvadratnih metara izgrađene su i infrastrukturno opremljene dve proizvodne hale.
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je novoizgrađenu halu u opštini Milići, gde će kompanija "DIV Trades" iz Bačke Palanke početi proizvodnju. 
 
On je izjavio da je to primer "višegodišnje dobre saradnje" sa Republikom Srpskom, sa kojom je projekat zajednički finansiran.
 
Kako je saopšteno, ta kompanija, sa oko 500 zaposlenih i dva miliona proizvedenih džambo-vreća godišnje, njihov je najveći proizvođač u Srbiji, koji snabdeva kupce na Balkanu, u Rusiji i u Evropskoj uniji.
 
Mirović je Industrijsku zonu "Podgora" obišao zajedno sa predsednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem.
 
Njemu je tom prilikom, povodom dana te opštine, 31. marta, uručena nagrada "Zlatni grb opštine Milići" sa priznanjem "Povelja opštine Milići", za podršku privrednom razvoju opštine.
  • Bafel

    04.04.2023 17:01
    Radio kod njih!
    Beži jer neće da plati dobre i kvalitetne radnike što je imao. Sve što su imali kvalitetne radnike svi su ih napustili, jer nisu hteli makar malo da podignu plate, a posao robovski na normu, a norme velike. Za neku dnevnicu od 20 eura ili ti 2400 din moraš dobro da se oznojiš ( norma je 12 eura za npr. 160 vreća što znači da bi nešto zaradio svaki dan moraš da imaš preko norme i po ili ti oko 250 vreća)i tako svaki dan. Po zdravlje je još gore jer se sedi za mašinom i sav teret ide na ruke i leđa a rade se vreće u proseku oko 180 cm dužine.Posle 5 godina osećaš već ozbiljne posledice, a ne za 10-20 i više. To je posao čisto malo da radiš dok ne nađeš nešto bolje, a bolje ćeš naći svugde jer to je posao bukvalno izrabljivački. Za te pare neki prosek plate je 450-500 eura kod njih sad možeš naći lakši i bolji posao bilo gde.
  • Steva

    01.04.2023 12:34
    Kradja naseg novca. Ponovo
    Uzeli ste kredit od 12 miliona € za energetsku efikasnost zgrada a dajete nas novac DRUGOJ DRZAVI. POKLON A MI GLADUJEMO.
  • Milan

    01.04.2023 09:52
    Neracionalno
    Da stu dali te novce za Novosadsku deponiju imali bi uredjen i bezbedan prostor po okolinu. Mozda da stu napravili novu firmu, iskljucivo za sitne popravke na kolovozima Vojvodine.
    Nisam saglasan da se novac sakupljen u Vojvodini salje van nje. To je svakako prostor za korupciju i necasne radnje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina