Subotica-trans vratila dobavljaču sporni starter kupljen po ceni petnaestak puta višoj od tržišne

Nakon istraživanja subotičkog portala vesti024.rs, javno preduzeće Subotica-trans vratilo je dobavljaču starter za paljenje motornih vozila.
Subotica-trans vratila dobavljaču sporni starter kupljen po ceni petnaestak puta višoj od tržišne
Foto: Pixabay (ilustracija)

Taj starter u maloprodaji košta sedamdesetak hiljada, a subotički javni prevoznik platio ga je skoro 1,2 miliona.

U intervjuu koji je dao za sajt vesti024.rs, direktor preduzeća Dejan Ljubisavljević kaže da mu ranije "nisu bile poznate određene pojedinosti nabavke", te da je starter vraćen nakon što je "novinar javnosti predočio sve činjenice i dokaze".
U intervjuu direktor Subotica-transa govori i o drugim problemima u ovom preduzeću, spornim javnim nabavkama, zastarelom voznom parku i manjku kadrova.
 
Navodi i da je preduzeće na ivici bankrota, što vidi kao posledicu "višedecenijskog neadekvatnog upravljanja Subotica-transom", prenosi N1.
 
Podsetimo, portal vesti024.rs sredinom marta otkrio je da je Subotica-trans kupio starter za paljenje motornih vozila po ceni petnaestak puta višoj od tržišne, nakon čega je novinar Branko Žujović bio izložen uvredama gradonačelnika Subotice Stevana Bakića.
  • Poreski obveznik

    04.04.2023 02:14
    Slamarica
    Sreća pa su svi uključeni uspeli da sakupe za refundaciju na vreme.... Ili možda nisu iz svog džepa morali da vraćaju?
  • pera

    03.04.2023 19:26
    bice to samo kasnije, ne brinite nista

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina