Stanari zgrada u Vrbasu dobili grejanje: "Ugovor dozvolio privatniku da ucenjuje"

Građani Vrbasa ponovo imaju grejanje.
Stanari zgrada u Vrbasu dobili grejanje: "Ugovor dozvolio privatniku da ucenjuje"
Foto: Pixabay
Nakon što su mediji, među kojima i N1, objavili informaciju da stambene zgrade u Vrbasu koje se snabdevaju gasom preko gradskih toplana, bez grejanja, iz tog grada stiže informacija da je grejanje ponovo uključeno, potvrdio je za N1 Aleksandar Krunić iz Grupe građana "Oslobodimo Vrbas".
"Ima grejanja. Naravno da je u ovom sistemu u kom živimo potrebna medijska pažnja da bi se nešto pokrenulo, jer izgeda da niko u vlasti ne želi da se previše pominje u medijima. Ovih dana građani Vrbasa su bili neprijatno iznenađeni, u prethodnih 15 dana ukupno osam su bili bez grejanja, i to u vrlo hladnim danima. Juče grejanje nisu imale ni predškolske ustanove niti gimnazije", kazao je Krunić za N1.
Kako je rekao, sve je posledica nakaradnog ugovora o javno-privatnom partnerstvu iz 2020. godine.
 
"Gde je privatnom partneru omogućeno da drži prst na dugmetu i da diriguje kada će gas stići do potrošača, a kada će ga isključiti", izjavio je Krunić.
 
On dodaje da je takva ugovorna obaveza između privatnog partnera i JKP Standard.
 
"Privatni partner je imao obavezu da uloži sredstva u sređivanje sistema, za dovođenje toplotne energije, a JKP je zadužen za naplatu od krajnjih korisnika i odgovara za sve što nastane u vidu dugova prema privatnom partneru", napominje on.
 
Kako dodaje, iako su građani prilično uredne platiše, cena usluga je povećavana nekoliko puta, a dugovi prema privatnom partneru su se nagomilali.
 
"Iz tog razloga on je prekinuo dovod gasa, ucenio JKP da deo dugova izmiri. Naša odbornička grupa je i ranije kritikovala ovaj ugovor, jer nije bio transparentan, nisu se znale obavaze ni jednog ni drugog. Zbog raznih ‘usmenih dogovora’, moguće je da se desi da privatni partner ucenjuje JKP a da se sve slomi preko leđa naših sugrađana", naglasio je Krunić.
  • Bibi

    05.04.2023 20:43
    Gimnazija Vrbas
    Gimnazijalci sedeli u ledenim učionicama .
  • mama

    05.04.2023 17:35
    NORMALNO
    Građani Vrbasa posebna su sorta koja se neće javno buniti, pa im tako i treba.
    Svaka čast aktivistima i odbornicima Oslobodimo Vrbas, ali i sami znaju kakvu javnu podršku imaju koliko bi Vrbašana izašlo pred opštinu ili Standard da se bune i taže svoje pravo. Samo ćute, pa eto im......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina