Sombor: Odbornik Nove DSS pozvao rukovodstvo bolnice da objasni poplavu, "alarmantno loše stanje"

Šef odborničke grupe Nove Demokratske stranke Srbije u Skupštini Sombora Nemanja Stevančev pozvao je nadležne u somborskoj bolnici da se oglase po pitanju izlivanja vode kod prijemne ambulante.
Sombor: Odbornik Nove DSS pozvao rukovodstvo bolnice da objasni poplavu, "alarmantno loše stanje"
Foto: 021.rs
On podseća na obećanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića od pre skoro četiri godine, prenosi SoInfo.org.
Stevančev, kaže da je 29. juna 2019. godine na predizbornom skupu u Somboru, "gospodin Aleksandar Vučić u sklopu kampanje Budućnost Srbije, obećao kapitalna ulaganja u Sombor i ceo okrug".
Kako navodi, jedno od obećanja ticalo se renoviranja i ulaganja u Opštu bolnicu Dr Radivoj Simonović, od više od 20 miliona evra.
 
"Od tog obećanja prođoše godine tokom kojih je stanje u somborskoj bolnici postalo alarmantno loše. Objekti su daleko ispod potrebnih uslova za rad, ruinirane su sobe, sanitarni čvorovi, nehigijena je na svakom koraku, nestašica je lekova, osnovnih materijala i pribora za rad", naveo je odbornik Nove DSS. 
 
On se u dopisu posebno osvrnuo na poslednje foto i video zabeleške sugrađana na kojima se može videti zabrinjavajuće curenje vode u "novom delu bolnice" koje još uvek nije objašnjeno, pa nije jasno da li je uzrok havarija ili se radi o dugotrajnom problemu. 
 
"Primorani smo da gledamo ružne prizore skoro svaki dan, kažu građani koji koriste usluge naše bolnice, ali i zaposleni u ovoj ustanovi, kojima nisu obezbeđeni čak ni minimalni uslovi za rad. Zato, pozivam rukovodstvo somborske bolnice da izađe u javnost, saopšti šta se tačno desilo i koji je uzrok poslednjeg incidenta. Očekujem da nadležni obaveste javnost o ružnoj slici iz somborske bolnice koja je preplavila društvene mreže i portale, a koja nanosi nemerljivu štetu našem gradu. Očekujem i da će najzad građane obavestiti o najavljenoj adaptaciji i dogradnju naše bolnice", saopštio je predsednik somborskog odbora Nove DSS.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina