Nesvakidašnji problem u Zrenjaninu: Porodična kuća se "našla" u školskom dvorištu

Kada je 2014. kupio kuću u Ulici Marka Oreškovića u Zrenjaninu, Naser Šabani nije ni slutio kakvi mu problemi predstoje.
Naime, kuća u kojoj se skrasila porodica Šabani smeštena je pored zgrade Osnovne škole "2. oktobar".
Nekoliko godina kasnije, našla se bukvalno u školskom dvorištu, prenosi zrenjaninski.com.
"Kada smo se uselili, škola nije imala ogradu i mi smo do naše kuće mogli normalno da stignemo i u nju da uđemo. Dakle, do kuće je mogao da stigne i kamion sa drvima, što nam je sada najveći problem, kao i automobil i sva ostala prevozna sredstva. No, pre nekoliko godina, škola je ograđena. Moja kuća je ostala unutar dvorišta u koje sad možemo da uđemo pešice ili biciklom, ako ga guramo", priča za portal zrenjaninski.com Naser Šabani.
 
Druga mogućnost da bi do kuće stigla drva ili neke glomaznije i kabastije stvari jeste ulaz sa strane Begeja, koji Naser ne sme da koristi. Priča traje već godinama. Kako kaže, žalio se kome god je stigao, ali odgovora nema.
 
"Obećali su da će biti uređen put pored Begeja, u nastavku od Kifla mosta prema naselju Ruža Šulman. Time su me tešili u mesnoj zajednici, ali to se nije dogodilo. Sam sam iskrčio korov i šipražje, džunglu iza kuće. Napravio sam improvizovani put da se kamion i automobil ne zaglave. Čim krenem nešto tako da radim, eto inspekcije. Neko me prijavi. Pa, ne mogu u kuću iz vazduha da unosim glomaznije stvari. Stvarno ne znam kome to smeta. Pa, je l’ bilo lepše kad su bili šuma i krtog pored Begeja", pita se Naser.
 
Slao je molbe i žalbe na razne adrese i, kako kaže, još uvek se nije našao niko nadležan za odgovor.
 
Očigledno je da situacija u kojoj se nečija privatna kuća nalazi bukvalno u školskom dvorištu i ispod prozora učionica nije prijatna, prenosi ovaj portal. Naser kaže da su ga pre nekoliko dana posetili neki ljudi, nudeći mu zamensku kuću. On iz svoje ne bi, kako kaže, ako ne mora, samo bi voleo da dobije ulaz.
  • Realista

    07.04.2023 12:23
    nepismenost ima svoju cenu
    Po zakonu mora da mu se omogući pristup svojoj imovini (usluga koju on defacto uživa), međutim, nigde u tom zakonu ne piše da mora da se omogući kamionu sa drvima da prilazi imovini. Trebao je da proveri šta kupuje - a sad su mu svi drugi krivi. Srpska klasika.
  • Riki

    07.04.2023 09:22
    Riki
    Pa nista,trazi novu kucu uz novcano,obestecenje u skladu sa trzisnim cenama!
  • Gordana Radović

    07.04.2023 08:34
    Interesantno
    A šta kaže druga strana?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina