Inspekcija naložila, Zrenjanin ignoriše: Još uvek nije vraćena zastava Vojvodine na zgradu uprave

Uprkos naredbi pokrajinske inspekcije, zrenjaninska vlast na zgradu gradske uprave nije vratila zastavu Vojvodine, koja je jedan od zvaničnih simbola APV.
Inspekcija naložila, Zrenjanin ignoriše: Još uvek nije vraćena zastava Vojvodine na zgradu uprave
Foto: 021.rs
Ovo saopštava Liga socijaldemokrata Vojvodine, koja očekuje hitnu reakciju Pokrajinske vlade.

LSV poziva i pokrajinskog sekretara za propise Žolta Sakalaša da lično dođe u Zrenjanin i uveri se da lokalna vlast, na čelu sa gradonačelnikom Simom Salapurom, nije postupila po nalogu inspekcije kojom sekretar rukovodi.

"Lokalna vlast je zastavu AP Vojvodine uklonila još pre dva meseca. LSV je o tome obavestila nadležne pokrajinske organe koji su izvršili inspekcijski nadzor, ustanovili kršenje propisa i naložili isticanje zastave. Nalog je izdat pre tačno 14 dana, ali su gradonačelnik Salapura i načelnik Gradske uprave Nenad Domjeskov, očito je, nastavili da krše Ustav Republike Srbije, Pokrajinsku skupštinsku odluku o simbolima AP Vojvodine, a na kraju i nalog inspekcije koja svoje poslove obavlja u skladu sa Zakonom o utvrđivanju nadležnosti Autonomne Pokrajine Vojvodine", poručuje LSV.
 
Lokalna vlast u Zrenjaninu nije reagovala nijednom povodom ove teme.
  • Boki

    11.04.2023 18:11
    Nista od toga.
    Vojvodina je severna Srbija a ne ono sto zeli
  • Dejan

    11.04.2023 10:56
    V
    Uskoro nece biti ni jedne ni druge zastave ! To oni vezbaju za Republiku Vojvodinu !!!
  • Max

    11.04.2023 09:10
    Jedino što znaju gospoda iz tzv LSV je raspirivanje međunacionalne mržnje.Šta su uradili za Zr dok su bili na vlasti?Osim sto su sebi nakrali i napunili džepove.Svi ste isti...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina