Opozicija traži smenu predsednika opštine Kula Damjana Miljanića

Jedna od tačaka dnevnog reda sednice Skupštine opštine Kula, na zahtev opozicije, biće predlog za razrešenje predsednika opštine Kula Damjana Miljanića. Sednica je zakazana za 13. april.

Predlog za razrešenje predsednika opštine Kula potpisalo je 13 odbornika iz opozicionih odborničkih grupa "Kuljani za nas–ujedinjeni za pobedu Kule", "Zajednica Srbija", "Dosta je bilo–Suverenisti–Ruska stranka–Narodna stranka" i odborničke grupe "Kritična masa–za pobedu".

U predlogu za razrešenje, između ostalog se navodi da je "predsednik opštine Kula svoju funkciju podredio isključivo interesima svoje političke stranke, a to je Srpska napredna stranka i da se kontinuirano nalazi u takozvanoj funkcionerskoj kampanji".
U obrazloženju predloga za razrešenje navodi se i da se predsednik opštine Kula "nije postarao da Predlog odluke o budžetu opštine Kula bude usvojen u zakonskom roku, odnosno do 20 decembra".
 
"Smatramo da transparentnost javnih finansija treba da bude u interesu svih građana opštine Kula i da se stabilnost jedne lokalne samouprave ogleda u stabilnom budžetu", navodi se u obrazloženju.
 
Dodaje se da bi predsednik opštine trebalo da obrazloži zašto su radovi, sama izgradnja i sve ostale radnje na projektu "Kulski bazeni" nedostupni građanima.
 
Opština Kula ima 39 odbornika. Većinu čine SNS, SVM i SPS, dok opozicija ima 13 odbornika. S obzirom da je broj odbornika opozicije veći od jedne trećine, njihov predlog za zarešenje uvršten je u dnevni red sednice.

Teme

KULA
  • Jovan

    11.04.2023 11:06
    Kula je jedan predivan gradic. Nazalost partiski kadar je unazadio tu vojvodjansku varosicu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina