Gradi se novi kružni tok u Somboru: Najfrekventnija raskrsnica zatvorena na četiri meseca

Jedna od najfrekventnijih raskrsnica u centru Sombora biće zatvorena naredna četiri meseca.
Gradi se novi kružni tok u Somboru: Najfrekventnija raskrsnica zatvorena na četiri meseca
Foto: 021.rs
Novi kružni tok nalaziće se na raskrsnici Venca vojvode Petra Bojovića, Venca Stepe Stepanovića i ulice Arsenija Čarnojevića. Tim povodom je ova deonica zatvorena za saobraćaj, a prema navodima JKP Parking servisa, tako će ostati do polovine avgusta, prenosi portal soinfo.org.
Kako je navedeno u dokumentaciji objavljenoj na Portalu javnih nabavki, vrednost ovih radova iznosi 50.887.729 miliona dinara. Lokalna samouprava zaključila je ugovor sa grupom ponuđača koji će u narednom periodu raditi na izgradnji kružnog toka. Prema dokumentaciji, posao je dodeljen kompanijama Somborelektro, Boja i Vojput.
Tehničkom specifikacijom ukazano je da će, između ostalog, novi kružni tok imati centralno ostrvo radijusa četiri metra, a da će kolovoz biti širine 7,5 metara.
 
Kako je dalje objašnjeno, na svim prilazima kružnom toku projektovano je razdelno ostrvo za razdvajanje saobraćajnih tokova. Planirano je da širina traka na prilazima i izlazima bude četiri metra. Takođe, biće zadržane širine postojećih ulica koje prilaze raskrsnici.
 
Biće uklonjeno i više desetina stabala u području novog kružnog toka.  

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina