Za rekonstrukciju vodotornja na Paliću izdvojeno 21,4 miliona dinara

Pokrajinska vlada obezbedila je 21,4 miliona dinara za rekonstrukciju vodotornja na Paliću, a taj projekat sprovodi preduzeće "Park Palić".
Za rekonstrukciju vodotornja na Paliću izdvojeno 21,4 miliona dinara
Foto: 021.rs
Od 1910. godine, kada je završen, vodotoranj krasi centar Palića i njegov je zaštitni znak.
Izgrađen je u stilu secesije prema projektu poznatih budimpeštanskih arhitekata Marcela Komora i Dežea Jakaba. Sačinjen je od dve arhitektonske celine - tornja i kružnog paviljona, čija je izvorna namena bila tramvajska čekaonica.
Ovaj objekat, zajedno sa Letnjom pozornicom i Velikom terasom, koji su takodje izgradjeni početkom 20. veka, predstavlja značajan deo kulturne baštine Palića i njegovom obnovom biće znatno unapredjena turistička ponuda tog mesta, navodi se na sajtu Pokrajinske vlade.
  • av

    21.04.2023 13:57
    super
    180000 evrica
    nije malo
  • VV

    21.04.2023 13:55
    Lepo
    Obnovite i vodotoranj u Ečkoj...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.