Zaštitnik građana kontroliše rad CSR u Novoj Crnji zbog dečaka koji je sekirom napao dvoje ljudi

Zaštitnik građana pokrenuo je postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Centra za socijalni rad Nova Crnja, a zbog maloletnika koji je juče teško povredio ženu i njenog sina u toj opštini.
Podsetimo, trinaestogodišnjak je juče tokom noći u selu u okolini Nove Crnje upao u porodičnu kuću i sekirom i nožem povredio V. S. (57) i njenog 17-ogodišnjeg sina. Nakon što je mladića više puta ubo nožem u grudi, sekirom je naneo teške povrede njegovoj majci.
Žena je zadobila povrede glave, i prema poslednjim podacima iz Kliničkog centra Vojvodine, u stabilnom je stanju. I njen sin je teško povređen, ali njegovo stanje nije poznato. 
Policija je privela dečaka, kao i njegovog oca. Uhapšenom ocu počinioca određeno je zadržavanje za krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, a za isto delo ide i majci krivična prijava u redovnom postupku.
 
Ombudsman je sad po sopstvenoj inicijativi, a na osnovu medijskih objava pokrenuo kontrolu Centra za socijalni rad.
 
Kako se navodi, Zaštitnik građana traži od tog organa starateljstva da mu u roku od sedam dana dostavi izjašnjenje o svim činjenicama i okolnostima tog slučaja, posebno da li se maloletnik koji je izvršio napad i njegova porodica nalaze na evidenciji organa starateljstva, da li su se o njemu starali njegovi roditelji ili je bio poveren na staranje nekom od drugih srodnika.
 
Zaštitnik građana traži da ga Centar obavesti i da li je u proteklom periodu u porodici maloletnika bilo prijava za nasilje u porodici ili prijava da je bio nasilan prema drugima, koje mere i radnje su preduzimane u slučaju da su takve prijave postojale, kao i koje usluge socijalne zaštite su pružane maloletnikovoj porodici, kaže se u saopštenju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina