Sa protesta "Zrenjanin protiv nasilja" poručeno: Ako ima dna, mi smo ga dotakli

U sredu je održan drugi protest "Zrenjanin protiv nasilja".
Učesnici su se, kao i prošle nedelje, okupili na krugu kod jezera, u naselju Mala Amerika. Nakon obraćanja profesorki Senke Jankov i Olgice Rakić, krenuli su u protestnu šetnju gradom, prolazeći i pored Gradske kuće, prenosi zrenjaninski.com.
Profesorka Olgica Rakić iz Elektrotehničke i građevinske škole "Nikola Tesla" poručila je da, ako postoji dno, mi smo ga dotakli i zaglibili se u njegovom mulju.
"Sad stvarno nema više kud. Ovo nisu klasični protesti, ovo je vapaj da se pomogne, da se stvore uslovi da nam deca žive u zdravom okruženju i da imaju bezbedno detinjstvo. Deca nam odrastaju i vaspitavaju se u svetlu pogrešnih i loših modela. Nekultura, pad morala i kult ličnosti dostigli su kritičnu tačku", navela je.
 
"Deca imaju nas kao uzore, a nas, roditelje, vaspitače i nastavnike, nazivaju pijanom i drogiranom gomilom. Takve uvrede više ne želim da trpim. Ovde vidim svoje bivše i sadašnje đake, njihove roditelje, vidim prijatelje, poznanike, komšije. I niko nije zaslužio da mu se kaže da je pijan ili drogiran zato što ima svoje mišljenje", poručila je Rakić.
 
Ona je naglasila da kao "dugogodišnji prosvetni radnik, koji obožava svoj posao i decu sa kojom radi, ima uvid u rapidno i konstantno uništavanje obrazovnog sistema sa ciljem stvaranja poslušnika koji nemaju potrebu da mnogo razmišljaju nego da rade kako im se kaže".
 
"Ovo mora da se zaustavi. Sve snage moramo usmeriti ka uništavanju tumora koji nam izjeda državu", naglasila je Rakić.
  • Banat

    25.05.2023 14:49
    Voda
    O svemu ce protestvovati. Sve podrzava ovaj grad. Samo nema pijacu vodu a samim tim ni osnovne uslove za normalan zivot. O tome nema vise ni protesta ni govora ni pogovora.
  • Marko

    25.05.2023 08:37
    Stradija
    Ovo nije dno ovo je bezdan.
  • Vlada

    24.05.2023 21:38
    Videvsi ovu sliku i broj ljudi na protestu (ako je danasnja), skroz mi je jasno zasto Zrenjanin 20 godina nema cistu pijacu vodu. O drugim problemima ovog grada ne zelim ni da govorim. Svaki narod ima vlast kakvu zasluzije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".