Subotičanka koja je odbila nalog da ide na miting SNS pozvala premijerku da se javno suoče

Ranka Kašiković Davčik, Subotičanka koja je odbila da po nalogu ide na miting SNS, danas je pomenuta i u Skupštini Srbije.
Nju je pomenula premijerka Ana Brnabić, koja je rekla da se pre nekoliko dana "u tajkunskim medijima odjednom pojavilo svedočenje Ranke Kašiković Davčik, koja je zaposlenima u javnim preduzećima poručila da ne moraju da idu na miting, jer im se ništa neće desiti", prenosi N1.
Brnabić je istakla da je reč o ženi koja je odbila da ide na stranački skup SNS, a koja i dalje radi u Gerontološkom centru u Subotici.
Kašiković Davčik joj je odgovorila otvorenim pismom na društvenim mrežama, koje je naslovila "O Ana, tugo naših dana".
 
Ona je premijerki uputila pitanje zbog čega je propustila da kaže da je posle odbijanja da se pridruži stranačkom skupu trpela mobing na poslu, zbog čega je i tužila direktorku Gerontološkog centra.
 
Podsetila je na to da je mesecima trpela političke pritiske od pokrajinskog sekretara za privredu i turizam Nenada Ivaniševića, kao i koordinatora SDP-a i SNS-a, te da je punih godinu dana bila na bolovanju zbog posledica maltretiranja koje je pretrpela.
 
Premijerki je uputila poziv da se suoče javno, u TV duelu ili u Skupštini, kako bi dobila priliku da je demantuje i da porazgovaraju, kako je napisala, "o temi državnog projekta ucenjenih građana, prisilnim odlascima na mitinge, političke skupove i promocije, iznuđivanju sigurnih glasova, kao i o glasanju da bi sačuvali svoje radno mesto".
 
Ranka Kašiković Davčik, zaposlena u Gerontološkom centru u Subotici duže od 10 godina, krajem 2021. odbila je poziv da se pridruži rođendanskoj akademiji SNS u Areni.
 
Posle toga je, prema njenom svedočenju, skoro godinu dana trpela mobing direktorke Gerontološkog centra, a zbog posledica pretrpljenog malretiranja skoro godinu dana je provela na bolovanju.
  • Sloboda je Sloboda

    27.05.2023 21:57
    Ja ne znam šta tražite svi...
    Ja ne znam šta svi tražite u javnom sektoru kad vas na sve i svašta primoravaju.Ja bih lično dao otkaz otišao da radim kod privatnika 110 sati nedeljno i uživao a ne gubio vreme u javnom sektoru radeći 10 sati nedeljno uz 6 dana slobodnih i gledanja kroz prozor kad će da istekne radno vreme da zapališ kući.
  • Gremlin

    27.05.2023 21:27
    Sekta
    Evo bas bih voleo da mi neko samo predlozi, a ne jos da insistira da idem na bilo kakvo strancarenje.
  • N.P

    27.05.2023 21:18
    Išao
    Drzavna firma slobodan dan i napredovanje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina