U sredu novi protest u Zrenjaninu: Traži se smena direktora gimnazije zbog suspenzije profesorke

Još jedan protest protiv nasilja održaće se u sredu, 31. maja u Zrenjaninu.
Okupljanje je u 18 časova kod spomenika na šetalištu kraj jezera u Maloj Americi.
Kako je najavljeno, "građani Zrenjanina će sa skupa poslati poruku protiv nasilja u našem društvu i bezobzirne vlasti, na čelu sa Aleksandrom Vučićem, koja ga promoviše".
"Posle okupljanja, građanke i građani će se uputiti u protestnu šetnju do Zrenjaninske gimnazije, gde će zatražiti smenu direktora ove škole Milana Radakovića, zbog suspenzije profesorke Senke Jankov, koja je podržala građanski protest. Profesorka Jankov je u subotu, na građanskom protestu u Beogradu, održala pravi čas demokratije i govorila pred sto hiljada okupljenih građana", kažu organizatori protesta u Zrenjaninu.
 
Dodaju da je govor Senke Jankov poziv svim građanima Srbije, Vojvodine i Zrenjanina, "da dođu u sredu u 18 časova i učestvuju u odbrani Ustava koji direktor Milan Radaković, kao eksponent nenarodne vlasti, bezočno krši".  
  • Ptić Rugalac

    30.05.2023 13:27
    @Nemanja
    Milošević je bio jugonostalgičar i lažni patriota. A, sadašnja srpska država više ne obraća mnogo pažnje na crvene jugonostalgičarske sinove i unuke Brozovih ...
  • Nemanja

    30.05.2023 10:28
    @Ptić Rugalac

    Realno malo ima lepših komplimenata za normalnu osobu nego kad te zatucani miloševićevski ološ istovremeno nazove i drugosrbijancem i autošovinistom
  • Ptić Rugalac

    29.05.2023 17:53
    Humoreska
    Ono kad profesorka koja u decembru puni 50 godina umisli da je Jovanka Orleanka. A, u stvari je samo autošovinistička drugosrbijanska sociološkinja (ili sociologinja, kako li se to već "rodno-korektno" kaže)...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.