Budžet Subotice rebalansom povećan na 9,2 milijarde dinara

Rebalansom je budžet Grada Subotice ove godine povećan na 9,2 milijarde dinara, što je gotovo 737 miliona dinara više nego što je ranije bilo predviđeno, rekao je danas gradonačelnik Stevan Bakić.
Budžet Subotice rebalansom povećan na 9,2 milijarde dinara
Foto: 021.rs
"Do rebalansa budžeta je došlo zbog prenetih sredstava za kupovinu Bunjevačke kuće od 19,7 miliona donara, za izgradnju Omladinskog centra u iznosu od 21 milion dinara, i za saobraćajnu infrastrukturu od 250 miliona dinara", rekao je Bakić.
Naveo je da je Grad morao da opredeli dodatna sredstva za prevoz zaposlenih i učenika i za neke objekte u nadležnosti Grada, što je posledica povećanja cena usled rata u Ukrajini, energetske krize i pandemije korona virusa.
"Kada su prihodi u pitanju, najveći je problem kod prenetih transfernih sredstava na šta Grad nije mogao da utiče, pa je došlo do pomeranja rokova nastavka izgradnje i rekonstrukcije zgrade Narodnog pozorišta, što nas je primoralo da ta sredstva prenesemo u narednu godinu", objasnio je Bakić.
 
Dodao je da nije, kao što je bilo planirano, prodato građevinsko zemljište na potezu Prve i Druge kasarne, u Mesnoj zajednici "Mali Radanovac".
 
"Planirali smo prodaju određenih parcela, ali usled globalnih dešavanja su investitori izgubili samopouzdanje, želeli su da sačekaju rasplet situacije da bi se usudili da investiraju ili da ulaze u bilo kakvu gradnju", kazao je gradonačelnik.
 
Šef odborničke grupe Pokreta građanske Subotice (PGS) Miroslav Milojević rekao je da je budžet i ove i prošle godine bio pod "izuzetnim stresom" i u "makazama" inflacije.
"Naša primedba je bila na rad Komunalnog preduzeća Čistoća i zelenilo jer smatramo da je 271 milion dinara izuzetno malo za tako obiman posao koji zahteva grad Subotica, i da to u perspektivi treba da se poveća, što je gradonačelnik i uvažio", naveo je on.
 
Milojević je izrazio nadu da će budžet ipak u velikoj meri odgovoriti potrebama grada i građana Subotice.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina