DSHV: Baja Mali Knindža za seosku slavu u subotičkoj školi, nastup podržala crkva

Demokratski savez Hrvata u Vojvodini ocenio je neprimerenim koncert Baje Malog Knindže, najavljen povodom seoske slave za nedelju, 4. jun, u dvorištu osnovne škole u Novom Žedniku kod Subotice.

Poziv na seosku slavu u Novom Žedniku najavljen je na društvenim mrežama, a zvanično je i uprava Srpske pravoslavne crkvene opštine i parohije čantavirske u Novom Žedniku pozvala sve vernike da dođu na proslavu uz muziku Baje Malog Knindže.

"Od 'nekome će metak usred čela', do impozantnog opusa u kojem veliča alkohol, kockanje i različite druge ovisnosti, sa koloritnim opisima njihovih efekata po sebe i ljude u svojoj okolini, pesme gde Baja Mali Knindža veliča osuđene za ratni zločin spadaju u češći repertoar kod derneka kakav će biti u predgrađu Subotice", reagovao je DSHV na zvaničnoj Fejsbuk stranici stranke.

Oni su upitali da li je primereno u danima posle dve tragedije koje su iz temelja uzdrmale ovo društvo, u dvorištu jedne subotičke osnovne škole dozvoliti javni nastup "baš ovoga čoveka".
 
Prema pisanju pojedinih medija, koncert Baje Malog Knindže na Tašmajdanu koji je bio zakazan za 27. maj, pomeren je na 24. jun zbog nedavne tragedije koja se dogodila u školama.
  • Spiridon Kopicl

    06.06.2023 12:05
    ...sram pa blam...
    Baja mala mindja nije UKUS.
    Ima nas koji ga se i stidimo, sta ces...
  • Dejan

    06.06.2023 09:05
    Licemerje
    Da je Tomson dosao onda bi bilo primereno. Svi imaju pravo na ispoljavanje ljubavi prema svojoj naciji osim Srba.
  • PurgerNS

    05.06.2023 23:21
    Krajišnik je bio i Branko Radičević iz Slavosnkog Broda koji je deo tadašnje Krajine...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina