Pastor: Novi rok za završetak izgradnje akva parka na Paliću kraj jula

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je da je pre nekoliko dana aneksiran ugovor i da je produžen rok za završetak radova na akva parku na Paliću do 31. jula.
Pastor: Novi rok za završetak izgradnje akva parka na Paliću kraj jula
Foto: 021.rs
"Do tada će biti okončani svi radovi koji su ugovoreni, a paralelno sa tim već sada ide tehnički prijem kompletnog objekta", naveo je Pastor.
Kako je najavio, preduzeće "Park Palić" u toku sledeće nedelje imenovaće komisiju za raspisivanje konkursa za traženje partnera koji bi u fazi probnog rada mogao da se upozna sa kompletnim postrojenjem i da ga stavi u funkciju za posetioce.
"Kratko vreme je na raspolaganju, ali je to ključna stvar u funkcionisanju ovog postrojenja, jer treba da se obezbedi da sve bude čisto, besprekorno i to će biti osnov za traženje partnera za ovaj posao", kazao je Pastor.
 
Podsetio je da objekat može da se izda u zakup najviše na 15 godina sa uslovima koji su uređeni odlukom.
 
"Onaj ko bude rukovodio objektom imaće značajne troškove jer treba da obezbedi osoblje, sva ona sredstva koja treba da garantuju bezbednost i higijenu, da uloži sredstva za opremanje akva parka sa ležaljkama i ugostiteljskim sadržajem", istakao je Pastor.
  • Laslo

    04.06.2023 06:44
    Znamo za kriminal na Paliću
    Koliko su prethodni gradonačelnici, ili gradska vlast, pokrali miliona i miliona namenjenih za aqua park nije ni čudo što se radovi još izvode, a svi prbotini rokovi su probijeni za nekoliko godina. Ovo je velika sramota za grad Suboticu i državu. Zašto niko nije krivično procesuiran to je veliko pitanje koje baca ljagu i na sadašnju vlast, jer je zataškavanje očigledno. Sramota je da Subotica nema banju sa termalnom vodom, to se do sada moglo napravili bar nekoliko puta. Ali naši političari nemaju sluha za potrebe naroda već samo kako će pobediti na izborima i onda nastupa letargija, uživanje, lično bogaćenje itd.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".