Menja se način kontrole na graničnom prelazu Reske: Putnici će se deliti prema državljanstvu

Radi ubrzanja prelaska mađarske granice, na prelazu Reske, koji se graniči sa Horgošem, mađarska policija će od 5. do 26. juna raspoređivati putnike u kolovozne trake prema državljanstvu.
Menja se način kontrole na graničnom prelazu Reske: Putnici će se deliti prema državljanstvu
Foto: 021.rs
To znači da će vozači putničkih vozila, prema svetlosnoj signalizaciji na prelazu, birati ulazno-izlazne terminale prema tome da li imaju pasoš Evropske unije ili su državljani zemalja van Unije.
Mađarska policija to objašnjava različitim procedurama provera i graničnih kontrola na koje ih obavezuju međunarodni ugovori, javlja RTS.
Saobraćaj na graničnom prelazu Reske će biti delimično izmenjen u skladu sa ovom odlukom, te se putnicima savetuje da prate postavljene znakove i upustva policajaca i graničara.
 
"Redovno preispitujemo efikasnost procedura prelaska granice i smanjenje čekanja smatramo prioritetom. Ovo je eksperimentalni period, a ako se pokaže da doprinosi efikasnijem prelasku granice, moguće da će se primenjivati trajno", navode u mađarskoj policiji.
  • Srbin

    05.06.2023 12:37
    Oni kazu: " kolona za gospodu i druga kolona za ostale".
    To je zato što smo u "nikad boljim odnosima sa Madzarima".
    Zamislite šta bi nam radili da smo u "lošim " odnosima?
  • Shamso

    05.06.2023 12:25
    @Mile
    Trudio se Mile ali oda ga na kraju cesta i ljeti. Gluvo bilo da idemo preko hrvatske granice za Madjarsku. Neljubaznijih carinika nema na svetu od vasih!
  • Mile

    05.06.2023 09:12
    Da niste skrti kao sto jeste napravili bi par km dalje lepo otisli za Osijek ima tamo prelaz i dupla traka sve do Budimpeste bez guzvi. Nikad vise na Horgos. I leti neidem na Batrovce nego lepo Backa Palanka sad ima nova cesta Irig, Vinkovci predjem bez problema ljeti i dalje za Zagreb.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".