Nagrade "Kapija uspeha" vojvođanskim ugostiteljima; Mirović: Privreda je najvažnije polje delovanja

Pet turističko-ugostiteljskih objekata dobilo je priznanje "Kapija uspeha" Privredne komore Vojvodine za kvalitet usluga u kategorijama ugostiteljsko-turističke delatnosti.

Festival evropskog filma Palić priznanje je dobio u kategoriji manifestacionog turizma, Vinarija "Bjelica" u kategoriji vinskog turizma, a Tvrđava Bač u kategoriji kulturno-istorijskog turizma.

Restoran "Sokače nju vej" priznanje je dobilo u kategoriji gastroturizma, a Hotel "Nordik" u kategoriji velnes i spa turizma. 

Privredna komora Vojvodine dodelila je priznanje i Nemanji Dimiću za doprinos unapređenju i afirmaciji turizma na teritoriji Vojvodine kroz inovativni projekat u oblasti turizma – Turistički samit Vojvodine.
 
Priznanja je uručio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović. Kako je rekao, Vojvodinu je prošle godine posetilo gotovo 690.000 domaćih i stranih turista. 
 
Prema rezultatima iz prva četiri meseca ove godine, ti brojevi će u 2023. biti premašeni jer je, kako kaže, od januara do kraja aprila u Vojvodini boravilo više od 177.000 turista iz naše zemlje i inostranstva, što je za devet odsto više nego u istom prošlogodišnjem periodu.
 
"Privreda je najvažnije polje delovanja i zato posvećujemo veliku pažnju privredi i privrednicima, kao i saradnji sa Privrednom komorom Vojvodine. Naša ukupna privreda ima izuzetno dobre trendove", izjavio je Mirović.

Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević napomenuo je da su ovim priznanjem želeli da nagrade najbolje iz različitih segmenata turističke ponude Vojvodine.

"Zahvaljujući uspešnoj saradnji sa privrednim komorama u regionu, u proteklih godinu dana, uspeli smo da organizujemo brojne aktivnosti koje doprinose unapređenju i razvoju turizma. Posebnu pažnju posvetili smo privrednoj saradnji, povezivanju i umrežavanju komorskog sistema u regionu, ali i promociji njegovih privrednih i investicionih potencijala", izjavio je Vučurević.

  • V

    07.06.2023 08:02
    V
    Privreda u ovakvoj Srbiji odavno nepostoji! Koliko je meni poznato ovo je sve SNS kadar! Hvala
  • Cica

    07.06.2023 01:24
    sns kultura
    Za pomenutog mirovica su privreda samo restorani, kafane, barovi, gostionice, kladionice, i soping centri.
  • Protokol

    06.06.2023 18:37
    Protokol
    Ako nagrade dodeljuje Privredna komora Vojvodine, onda medalje, odnosno plakete treba da uruči predsednik Privredne komore Vojvodine. Nagrade koje dodeljuje Vlada Vojvodine treba da uruči predsednik vlade Vojvodine.
    Uzgred, u celoj zemlji se, u svim oblastima, dodeljuje preveliki broj raznih nagrada, pa se može reći da postoji jedna velika inflacija nagrada, na svim nivoima, od mesnih zajednica do nivoa republike. To malo potseća na onu priču Radoja Domanovića o medaljama (da li se zvaše Danga?, davno sam čitao)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.