SSP Subotice: Tehnički direktor Predškolske ustanove pretio pojedinim roditeljima

Predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) u Subotici Robert Šebek pozvao je tehničkog direktora Predškolske ustanove "Naša radost" Veljka Vojnića na odgovornost.
SSP Subotice: Tehnički direktor Predškolske ustanove pretio pojedinim roditeljima
Foto: 021.rs
Šebek je podsetio da su nedavno u tom vrtiću nađeni živi i mrtvi miševi, a voda za piće nije bila ispravna za upotrebu, te su deca privremeno bila premeštena.
On je Vojnića pitao da li je na njegovu inicijativu 7. juna održan sastanak sa majkom i sestrom devojčice koja je korisnica usluga vrtića "Poletarac" i da li im je na tom sastanku rekao da su narušile ugled te ustanove, ali i pretio krivičnim prijavama.
"Da li ste urlajući zapretili devojčicinoj sestri da će joj biti zabranjen ulazak u sve vrtiće, a na njeno pitanje da li je to pretnja, odgovorili ste da nije pretnja, da će biti izvršenje", naveo je Šebek.
 
On je pitao i da li je Vojnić, na konstataciju sagovornika da sedam dana voda nije bila za piće u ovom vrtiću, te da roditelje niko o tome nije obavestio, već da su to čuli od dece, odgovorio "zašto bi roditelje trebao bilo ko da obavesti o tome".
 
"Da li ste tražili da vam se objasni ko ih je obavestio o tome, kao i prezimena vaspitačica, te da ste pitali sagovornike zašto su obavestili Gradsku upravu i medije, a ne njega koji je zadužen da te stvari rešava u ustanovi?", pitao je predsednik SSP.
 
On je tehničkog direktora pitao i da li je upoznat sa izveštajem lekara subotičke bolnice od 26. aprila da je dete koje ide u vrtić "Poletarac" upućeno na hospitalizaciju zbog sumnje da je zagrizlo kesu otrova za miševe.
 
"Ako ovo što tvrdim nije istina, još danas očekujem krivičnu prijavu od Vojnića. U suprotnom, ako je ovo sve istina, tražim njegovu momentanu ostavku", rekao je Šebek.
 
On je apelovao i na predsednika Skupštine Grada, Balinta Pastora, da sazove vanrednu sednicu Skupštine grada o situaciji toj predškolskoj ustanovi.
  • Dragan

    10.06.2023 10:32
    Velja
    Pod hitno tužilaštvo da reaguje ako je istina sve šta radi taj Veljko ko štiti takvog čoveka smena dok nije kasno
  • Cuj ove ljude

    10.06.2023 09:00
    Cuj ove ljude
    Zamisli ovako ti prica neko ko treba da reprezentuje neku instituciju? Gde vi ljudi zivite? Vi mislite da ako ste babo u selu da moze ko kako hoce? To mozda moze u nekoj Africi tako ko kako hoce, ovde ne moze vise tako, to je sigurno. Pretnje i ostale gluposti, dosta je toga, dosta. Da mi neko krene ovako da se ponasa i da mi preti ovako, gadno bi se proveo. Sramota je kada moramo kao kauboji da gledamo ko je ludji, da bi ista ostvarili od nasih prava kao gradjana. Sramota sta se desava u ovoj zemlji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".