Radnik Linglonga teško povređen dok je popravljao mašinu, smešten na Institutu u Sremskoj Kamenici

M.B. (34) teško je povređen u fabrici Linglong u Zrenjaninu dok je popravljao jednu od mašina.
Radnik Linglonga teško povređen dok je popravljao mašinu, smešten na Institutu u Sremskoj Kamenici
Foto: 021.rs
Kako je za N1 izjavila majka povređenog radnika, iz zrenjaninske bolnice im je rečeno da je on u kritičnom stanju i da je prevezen na Institut u Sremskoj Kamenici.
Povređeni je radio na održavanju alata u Linglongu.
Prema njenim rečima, u mašini se zaglavila guma i rečeno mu je da je izvadi. Nakon što je to učinio, mašina je počela da radi nanevši mu višestruke povrede pluća i rebara.
 
Kako N1 saznaje, muškarac ima višestruke prelome grudnog koša i oštećena mu je plućna maramica. U ozbiljnom je stanju, ali stabilnih parametara, nalazi se pod intenzivnom kontrolom i monitoringom lekara za plućne bolesti Instituta u Sremskoj Kamenici.
  • Marija

    13.06.2023 08:06
    Okupatori
    Svi koji pričate šta je trebao da uradi i kako ne trudite se. Taj čovek je u komi koliko čujemo, a drugi osnovni problem leži u tome da postojanje i opstanak takvih fabrika koje krše svaki Zakon o radu i zakone srbije, obezbeđuju ljudi iz ove države koji nažalost rade u kineskoj firmi.
    Ne znam kud će im mozak pa tamo bez vikenda slobodnog.
    Zemlju su prodali,ne znam da li neki od vaš što pričate o sijalicama to znate. I sutra se možete i vi silom nekom zaposliti tamo i ostaviti kosti ispod gradilišta zato jer ta firma radi šta hoće,kako hoće,a država Srbija joj je to omogućila i dala besplatno zemljište na našim oranicama.
    Svako ko tamo radi je izdajnik.
  • Miroslav

    11.06.2023 19:09
    Lock-out sistem zastite
    Pre popravke bilo koje masine, ona se mora iskljuciti sa prekidačem i zakljucati katancem u poziciji "0". Kljuc od katanca MORA da stoji u dzepu kod radnika koji popravlja masinu. Dakle, niko osim radnika ne moze pokrenuti masinu jer je kljuc kod radnika. Tek kada zavrsi popravku radnik otkljucava katanac na prekidacu i masina se moze pokrenuti. Ovaj sistem "lock- out" je NAJBOLJI sistem za zastitu radnika i mnoge zapadne kompanije ga primenjuju u Srbiji a nazalost, domace firme u vecini ga ne koriste.
    Zelim brz oporavak radniku i zelju da ubuduce u svom radu koristi lock-out sistem za zastitu.
  • Vlada

    11.06.2023 15:40
    @МилеНС
    Taster STOP ili tzv pecurka sluzi za momentalno ili havarijsko zaustavljanje masine i ne sme biti jedina zastita koja "drzi" masinu dok je neko na intervenciji. Takodje prese moraju imati sistem dvorucne komande ili foto celiju. Jedina i najsigurnija je mera je tzv zakljucavanje napojnog prekidace gde kompletna masina ostane bez napajanja, prekidac je pod katancem a kljuc se nalazi kod servisera. Brzina u radu i nepovastanje bezbednosnih procedura dovode do ovakvih stvari a po pravilu na kraju uvek ispadne kriv radnik. Nadam se da ce oporaviti!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina