Novi optimizam: Nema pomaka u slučaju suspendovane profesorke Senke Jankov

Pokret Novi Optimizam saopštio je danas da nadležni iz Zrenjaninske gimnazije još uvek odlažu raspravu o slučaju profesorke ove škole Senke Jankov, koja je suspendovana zbog učešća na protestu.
"Nakon pokretanja suspenzije profesorke sociologije u Zrenjaninskoj gimnaziji, Senke Jankov, 23. maja, ova ustanova je dala samo jedno saopštenje za javnost u kome je izjavila da do kraja pravnog procesa neće obaveštavati javnost niti komentarisati i davati izjave", navodi Novi optimizam.
U saopštenju se dodaje da od tog trenutka mnogo toga nije jasno, kako u pogledu procedura, tako i motiva nadležnih u školi da donesu odluku o suspenziji profesorke sociologije.
Novi optimizam podseća na to da je zrenjaninska profesorka suspendovana nakon što je u tom gradu održan protest "Zrenjanin protiv nasilja" na kome je održala govor, a da je suspenzija usledila jer je okačila plakat "Zrenjanin protiv nasilja" u Google učionicu.
"Smatramo da se radi o pritisku na neistomišljenike vlasti, usmerenom protiv onih koji društvenim angažovanjem slobodno iznose svoje političke stavove. Odluka protiv profesorke Jankov je svojevrsna osveta zbog njenog angažovanja i učestvovanja na protestima protiv nasilja", navodi se u saopštenju.
 
Novi optimizam je pozvao Zrenjaninsku gimnaziju da "poništi politički motivisanu odluku o suspenziji".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina