Grubačkom izbušene gume na automobilu: "Poruka je da se povučem ili da odustanem - neće se desiti"

Građanskom aktivisti i osnivaču pokreta "Novi optimizam" Branislavu Guti Grubačkom izbušene su prednje gume na automobilu, u noći između subote i nedelje.
Grubačkom izbušene gume na automobilu: "Poruka je da se povučem ili da odustanem - neće se desiti"
Foto: 021.rs
Kako Grubački kaže za 021.rs, on je u subotu, 17. juna, bio na protestu "Srbija protiv nasilja - Sve mora da stane" u Novom Sadu zajedno sa profesorkom zrenjaninske gimnazije u suspenziji Senkom Jankov, koja je bila i jedna od govornica.
"Mi smo se nakon protesta vratili u Zrenjanin, a ja sam tek u nedelju tokom dana shvatio da su mi obe prednje gume probušene šilom", navodi Grubački.
Dodaje i da je ceo događaj prijavio zrenjaninskoj policiji, ali kaže da ne očekuje da će nadležni reagovati jer "ima ozbiljnijih stvari koje oni treba da istraže".
 
"Ne osećam se ugroženo, ali mi je ovo potpuno neverovatno jer nikada ovakvu vrstu pritiska nisam doživeo. Ja živim u Zrenjaninu, u delu grada u kome se ovakve stvari ne dešavaju, ali mi je svakako nesvakidašnje. Nije se ništa spektakularno desilo, ali mi je neverovatno da su obe prednje gume šilom probušene", poručuje on za 021.rs.
 
Grubački dodaje da bušenje guma tumači kao "jednu vrstu poruke određenih krugova ljudi".
 
"To mi govori da je moj aktivizam i to što radim kao deo organizacije 'Zrenjanin protiv nasilja' nešto što je za njih problematično i da mi šalju poruku da se uplašim ili da se povučem, što se svakako neće desiti", rekao je on.
Iz organizacije protesta "Zrenjanin protiv nasilja" saopštili su da od zrenjaninske policije zahtevaju da u najkraćem roku pronađu počinioca.
 
"Pitamo se da li je ovo upozorenje Grubačkom, ali i drugim građanima, koji već nedeljama protestuju protiv nasilja u društvu? Zrenjaninkama i Zrenjanincima ni kiša, ni oluja nisu smetali da prethodnih nedelja iskažu svoje nezadovoljstvo stanjem u društvu i pridruže se protestnim šetanjama. Tako će biti i ove subote, 24. juna, s početkom u 18 časova, na šetalištu pored jezera u naselju Mala Amerika. Zrenjanin će u subotu, zajedno sa mnogim drugim gradovima u našoj zemlji, još snažnije i odlučnije poručiti da je protiv nasilja, ali i autoritarne, nedemokratske i bezobzirne vlasti Aleksandra Vučića", zaključili su u saopštenju.
  • Pera

    20.06.2023 22:48
    Guta.
    AltF4, nesvakidasnja velicino, 7 dana je bilo potrebno da se stvori svet i da se odmori…

    Dobro je da na protestu ima takvih organizatora, poput tebe, inace muk…jer Trojanski konj, nije bio mali…
  • Lolo

    19.06.2023 14:17
    Pravda za Gutu i Ćutu!
  • Pina

    19.06.2023 13:15
    Ovako se profesorima svete loši đaci. Razbijaju retrovizore, buše gume...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina