Na Paliću sutra prva sednica Strateškog saveta za saradnju Srbije i Mađarske

Mađarska predsednica Katalin Novak i premijer Viktor Orban sutra će sa predsednikom i premijerkom Srbije održati prvu sednicu Srateškog saveta za saradnju Srbije i Mađarske.
Na Paliću sutra prva sednica Strateškog saveta za saradnju Srbije i Mađarske
Foto: 021.rs
Pre sednice Strateškog saveta biće održan sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić sa mađarskom predsednicom Katalin Novak i premijerom Viktorom Orbanom, i u isto vreme bilateralni sastanci članova dve vlade.
Posle sednice Strateškog saveta za saradnju Srbije i Mađarske biće potpisani bilateralni sporazumi o saradnji u više oblasti uključujući energetiku, carine, razvoj putne infrastrukture, odbranu i unutrašnje poslove.
Očekuje se i potpisivanje sporazuma o izgradnji novog naftovoda kojim bi se rafinerija u Novom Sadu povezala sa Mađarskom i o osnivanju zajedničke firme za trgovinu gasom.
  • ex chapman

    19.06.2023 14:25
    Viktor i Balerina :D
    jel to znaci da ce rafinerija u NS konacno da proradi?
  • zztop

    19.06.2023 13:58
    Pa nema s kim se nije AV bratimio i uvek na štetu srbije ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina