Mirović sa Lazarom Ristovskim na otvaranju "Ravno Selo film festivala"

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je novi Dom kulture u Ravnom Selu, u opštini Vrbas, čiju izgradnju je finansirala Pokrajinska vlada sa više od 237 miliona dinara.

Nakon obilaska, Mirović je prisustvovao otvaranju 6. Ravno Selo film festivala – međunarodnog festivala posvećenog prvom i drugom autorskom filmu, koji se održava do 25. juna u tom mestu.

Reč je o novoizgrađenom objektu, ukupne površine 1.050 kvadratnih metara, na mestu nekadašnjeg Doma, koji je izgoreo u požaru 2016. godine. 

Novi Dom kulture trebalo bi da zadovolji potrebe amaterske pozorišne produkcije, kao i organizacije gostovanja profesionalnih pozorišta, prikazivanja filmskih projekcija, održavanja pozorišnih i filmskih festivala i drugih manifestacija. 
 
Objekat je podeljen u četiri programske celine: scensko-gledališni prostor, koji obuhvata pozornicu sa gledalištem kapaciteta 223 sedišta, kabine za režiju svetla, zvuka i projekciju filmova, kao i magacin dekora, kostima i rekvizite, pomoćni prostori gledališta, prostori za zaposlene i izvođače i tehnički prostori.
 
"Kultura je najvažnija nit koja nas povezuje, baštini, koja nas drži. Ona je nešto što uvek, u svakom segmentu života, mora biti ključni beočug u lancu očuvanja jedne nacije i duhovnosti", rekao je Mirović nakon obilaska Doma kulture, prenosi Pokrajinska vlada.
 
On je podsetio da je novi Dom kulture izgrađen na osnovu ideje Lazara Ristovskog. Podržali su je, kaže, brojni umetnici, među kojima su Rade Šerbedžija i Radoš Bajić.
Šesti po redu Ravno Selo film festival otvoren je koncertom filmske muzike, na kom glumce i pevače prati Zrenjaninska filharmonija.
 
"Došli smo do cilja zahvaljujući zalaganju predsednika Mirovića i izgradili smo novi Dom kulture, a u narednim mesecima instaliraćemo opremu. Želimo da ovaj Dom funkcioniše sa najboljim programom – književnim večerima, bioskopskim projekcijama i pozorišnim predstavama", istakao je glumac i osnivač Festivala Lazar Ristovski.
  • rdds

    23.06.2023 14:21
    Ravno do dna, a selo.
  • pajo patak

    23.06.2023 13:30
    oni ravni
    a mi se kopčamo na leđima ?
  • bora

    23.06.2023 13:26
    kurtoni
    Zamoli bih Vas da pustite govor Lazara Ristovdkog na mitingu
    demokretske stranke u NS (nadjite ga) pre jedno 15 god . kada su
    bili na vlasti.Tada je uzimao pare za projekte od vladajuce stranke.
    Sada uzima od SNS, milioni evra su u pitanju za razne serije,
    filmove,festivale.Sada slusam,Bjelogrlica,Nikolu Koju itd. koji
    iznose misljenja i reketiranje na raznim mitinzima.Politicari
    daju novac glumcima zbog popularnosti onda ih odbace kao
    kurtone posle upotrebe.I Politicari i glumci su na sisi gradjana
    i nezasiti su u svojim prohtevima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina