Gradonačelnik Zrenjanina: Radnik povređen u fabrici Linglong nije životno ugrožen

Zdravstveno stanje radnika povređenog u fabrici "Linglong" u Zrenjaninu je prema izveštaju lekara bolje i smatra se da nije u životnoj opasnosti, saopštio je danas gradonačelnik Simo Salapura.
Gradonačelnik Zrenjanina: Radnik povređen u fabrici Linglong nije životno ugrožen
Foto: 021.rs
"U razgovoru sa suprugom povređenog koja je takođe zaposlena u kompaniji 'Linglong' i koja svakodnevno dobija direktne informacije od lekara zaduženih za praćenje njegovog zdravstvenog stanja, razumeo sam da povređeni nije više u životnoj opasnosti, trenutno je stabilan i na daljem je terapijskom lečenju na Institutu", naveo je Salapura.
Ukazao je i na to da su ga predstavnici kompanije "Linglong" sa kojima se sastao uverili da ta kompanija pruža svakodnevnu podršku porodici povređenog i da se "u potpunosti posvetila poboljšanju preventivnih mera radi smanjenja rizika po bezbednost i zdravlje zaposlenih na radu kako se takva nesreća više nikada ne bi dogodila".
"Političku zloupotrebu nesreće koja je zadesila radnika ne želim da komentarišem", rekao je Salapura.
 
Gradonačelnik Zrenjanina dodao je i da je gradilište kompanije "Linglong" izuzetno veliko, sa velikim brojem radnika, koji svakodnevno rade i na gradilištu i u procesu proizvodnje, te takva treba da bude i briga o sigurnosti zaposlenih radnika, bez obzira da li su oni građani Srbije ili su stranci na radu u Srbiji.
 
"'Linglong' predstavlja jednu od najvećih investicija u našoj zemlji, vrednu milijardu dolara, ovaj projekat donosi nova radna mesta, tehnološki i industrijski razvoj grada, obučavanje naših ljudi i stvaranje novih stručnjaka i donosi ekonomski razvoj Zrenjanina i celog Banata", rekao je gradonačelnik.
 
Salapura je kazao i da ga je vest o stanju radnika ohrabrila i poželeo mu brz oporavak, a njegovoj porodici da ga što pre dočeka oporavljenog u svom domu.
 
M. B. (34) teško je povređen sredinom juna i tada je iz zrenjaninske bolnice u kritičnom stanju prevezen na Institut u Sremskoj Kamenici.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina