LSV: Subotica ostala bez 18.000 stanovnika, a hoće Vučića da proglase počasnim građaninom

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani zatražila je od odbornika Skupštine SUbotice da odbiju predlog Komisije za dodelu priznanja da se Aleksandar Vučić proglasi za počasnog građanina Subotice.
LSV: Subotica ostala bez 18.000 stanovnika, a hoće Vučića da proglase počasnim građaninom
Foto: 021.rs
"Odluka o dodeli priznanja Vučiću je samo još jedan primer političke poniznosti lokalne vlasti SNS i SVM koja, u nedostatku konkretnih rezultata, pokušava da se dodvori vladajućoj eliti u Beogradu", navela je Liga i dodala da politika podaništva, kojoj robuju vladajuće stranke u Subotici, samo šteti građanima.
Liga je ukazala da je Subotica za samo 10 godina izgubila 18.000 građana ili gotovo 15 odsto stanovništva i da je egzodus građana Srbije svakodnevan, uz ocenu da je to najznačajniji dokaz katastrofalnog rada celokupne vlasti, sa Vučićem na čelu.
Dodaje se i da su građani uplašeni za svoju bezbednost zbog svakodnevnih oružanih incidenata krijumčarskih bandi.
 
"Nije moguće da ne znaju da je i to odgovornost najviših organa vlasti, na čelu sa Aleksandrom Vučićem", navela je Liga i dodala da se nada da će u gradskoj skupštini, prilikom glasanja o predlogu Komisije, "prevladati razum i da će se sprečiti nova sramota za Suboticu". 
  • 6l6

    04.07.2023 06:13
    eh
    nek ste se i vi oglasili, da znamo da jos postojite!
  • Somborac

    01.07.2023 23:41
    Da se razumemo
    Ovo se isto desava i sa Somborom. U ova dva grada sad zive samo ljudi plus 49.Teska centralizacija( Beograd i deo Srema) je u toku... Nije se jedan dinar ulozio severno( paralela) od Novog Sada poslednjih 30 godina!!!
  • Neki

    01.07.2023 08:06
    Da li je stvarno
    Pre nekoliko meseci sam na nekoj od RTV gledao intervju sa predsednicom Hrvatske nacionalne zajednice u Srbiji, i gospođa je između ostalih pitanja javno upitala zašto se prestalo sa izdavanjem dokumenata na jednom od 3 zvanična jezika u Subotici, da li se stvarno izdaje samo na ćirilici za Jugose i domaćine? Zakon nalaže primenu slovnog pisma zajednice koja čini 30% i više etničkog sastava na teritoriji Opštinske Samouprave, Municipije(r)!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina