Počela demontaža nadvožnjaka u Subotici u okviru izgradnje pruge Beograd - Budimpešta

Prolaz ispod podvožnjaka kod Nove opštine u Subotici zatvoren je od juče, 1. jula zbog izgradnje brze pruge Beograd - Budimpešta.
Počela demontaža nadvožnjaka u Subotici u okviru izgradnje pruge Beograd - Budimpešta
Foto: 021.rs
Postojeći podvožnjak uskoro će biti demontiran i umesto njega izgrađen novi. 
Nadležni kažu da je očekivani rok za završetak radova 22. decembar.
Teške mašine već su započele demontiranje podvožnjaka, u nivou železničke stanice, kao i na glavnom putu. Uprkos postavljenim tablama o zabrani kretanja i preprekama, iz pravca Segedinskog puta prema hotelu "Patria" išlo je nekoliko pešaka i biciklista, ali većina pešaka je prelazila preko novoizgrađene plave pasarele. 
 
Radovi su morali da započnu sada kako bi do 1. oktobra bilo završeno postavljanje novog toplovoda i kako bi građanima bila obezbeđena isporuka toplotne energije, kažu nadležni, prenosi Pannon RTV. 
 
Cevi su stigle i uskoro će započeti i njihovo postavljanje. Istovremeno, započelo je i demontiranje dela starog mosta, ali se neće odvijati odjednom, jer je neophodno za to vreme omogućiti nesmetani teretni saobraćaj.
 
Nadležni kažu da za vozila Hitne pomoći, vatrogasna i policijska vozila nisu obezbeđene posebne saobraćajnice, i da će i oni koristiti alternativne putne pravce. 
 
Zbog toga sve vozače mole, da ukoliko bude potrebe, u slučaju zakrčenja saobraćaja, obezbede nesmetano prvenstvo prolaza vozilima sa uključenom rotacijom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina