Vučić postaje počasni građanin Subotice, predložio ga gradonačelnik

Od ukupno četiri kandidata, Komisija za dodelu zvanja i priznanja donela je odluku da predloži Skupštini grada Subotice da zvanje Počasni građanin u 2023. godini ponese predsednik Aleksandar Vučić.
Vučić postaje počasni građanin Subotice, predložio ga gradonačelnik
Foto: 021.rs
Osim predsednika Vučića, kojeg je za ovo zvanje predložio gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, kandidati za Počasnog građanina bili su još i profesor filozofije u penziji Dragan Krstić, kojeg je predložio Aleksandar Rakić, diplomirana psihološkinja Rajka Tomanović Toković, koju je predložila direktorka Osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Bajmoka Marija Miskin, i prof. dr Đula Mešter, doktor tehničkih nauka, kojeg su predložili koordinator studijskog programa Visoke tehničke škole strukovnih studija prof. dr Silvester Pletl i pomoćnik direktora za odnose sa javnošću Visoke tehničke škole strukovnih studija prof. dr Zlatko Čović, piše Danas.
Konačnu odluku o predlogu Komisije za dodelu zvanja i priznanja doneće odbornici i odbornice Skupštine grada Subotice na sednici, koja će se održati u četvrtak, 6. jula.
Zvanje Počasni građanin Subotice dodeljuje se za istaknuto i trajno životno delo u oblasti nauke, privrede, umetnosti i obrazovanja i vaspitanja, kao i za rezultate postignute u javnom životu i razvoju kulturnog stvaralaštva fizičkim licima, koja su svojim delima i činjenjima doprinela podizanju ugleda grada u zemlji i inostranstvu.
 
Diploma i plaketa zvanja se uručuju na Dan grada, 1. septembra, na svečanoj sednici Skupštine grada Subotice.
  • Ботко

    13.07.2023 12:54
    Награда за 14.000 ботова
    Биће најбоље да по награду дође са својих регистрованих 14.000 ботова, они остали не морају иако их је дупло више.Нека се види да је награда заслужена и да је отишла у праве руке.
  • eva

    12.07.2023 13:05
    Botovska posla
    Mene bi bilo sramota da me za bilo koju nagradu predloži Bakić, a pošto je Bakić predlagač onda ni ne čudi što je kandidat Vučić! Jasno svakom normalnom čoveku. Plaćeno, naručeno, isporučeno, naredjeno i dostavljeno.
  • eva

    05.07.2023 15:26
    Subotica u propasti od 2012.
    Ovakav predlog je dno dna u svakom pogledu, ljudskom, moralnom, kulturnom, tradicionalnom i racionalnom. Kakve AV ima veze sa Suboticom, da li takve što se iselilo preko 18.000 stanovnika, ili zato što je Suboticu pretvorio u divlji zapad, gde se migrantske bande obračunavaju po okolnim šumama a gradjani ne smeju iz kuća da izadju. Zaista je ovo vrhunac bezobrazluka i bahatosti. A Bakiću treba zabraniti da predlaže, jer on nije kvalifikovan ni mačku da predloži, a kamoli za nagradu počasnog gradjanina Subotice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina