VIDEO: Posle najtoplijeg dana - nevreme u Somboru, grad padao u Čurugu, Apatinu, Vrbasu, Kucuri....

Posle najtoplijeg dana ovog leta, kiša, uz grmljavinu i slab vetar, pala je u Somboru, dok je u Kucuri, Čurugu, Apatinu, Vrbasu i Srpskom Miletiću padao grad.
Grad je pogodio i Srpski Miletić, kod Odžaka. Naneta je materijalna šteta na pojedinim fasadama i krovovima. Grad veličine manjeg oraha padao je u Apatinu desetak minuta.
Nevreme se iz Bačke premešta ka srednjem Banatu. 
Grad je padao i u Čurugu i Srbobranu.
 
 
Kako javlja čitalac 021.rs, u Kucuri je padao grad "veličine teniske loptice". On nam je poslao fotografije grada koji je pogodio to selo. Kako javljaju mešani Vrbasa, pričinjena je velika materijalna šteta.
 
 
Foto: Darko Abrahamski
 
Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje na vremenske nepogode za područje Srednje-bačkog i Srednje-banatskog okruga u vidu jakih pljuskova sa grmljavinom i gradom.
 
"U narednih sat vremena očekuje se premeštanje jake konvektivne oblačnosti iz oblasti srednje Bačkog okruga ka srednjem Banatu, odnosno okoline Zrenjanina i Žitišta, a zatim dalje na istok ka Rumuniji, koja će uslovljavati jake pljuskove sa grmljavinom, veliku količinu padavina (20 do 40mm za veoma kratko vreme, a u zoni najintenzivnijih pljuskova lokalno i više), olujni vetar i pojavu grada", navodi se u saopštenju RHMZ-a.
 
Meteorolog RHMZ Slobodan Sovilj kaže da je procenjeno da udari olujnog vetra mogu prelaziti 20 metara u sekundi ili 70 kilometara na sat u zoni najintenzivnijih pljuskova.
 
I zbog toga je na snazi narandžasti meteoalarm, rekao je Sovilj.
Snažno nevreme pogodilo Sloveniju, stabla padala na ulice
 
Danas je veći deo Slovenije pogodilo je snažno nevreme, neka mesta ostala su bez struje, stabla su padala na ulice, a neke od njih su i zatvorene, piše slovenski "Dnevnik".
 
Jak vetar rušio je stabla, a padao je i grad. Ponegde su zbog posledica nevremena zatvorene lokalni i državni putevi, a hiljade domaćinstava ostalo je bez struje. 
 
Najjači udari vetra prelazili su 100 kilometara na sat, a vreme se do popodneva nije smirilo. Prema dosadašnjim podacima slovenačkog Centra za informisanje, najsnažnije nevreme bilo je u Pomurju, a o poplavljenim objektima, brojnim srušenim stablima i nestanku struje javljaju i iz Gorenjske, Koruške, Štajerske i Primorske oblasti. U Gorenjskoj su dve osobe povređene, navodi Hina. 
  • Boža pub

    14.07.2023 16:24
    Kantaklizma
    Narod mora shvatiti da u kapitalizmu mora sve da obezbedi sam. Drzava samo služi da međuljudske odnose drži u okvirima zakona i da ozbiljne kriminalne radnje kažnjava robijom. A to znači - ko hoće u kapitalizmu da bude siguran MORA plaćati redovno osiguranje toga što želi da mu bude sigurno! Cela Amerika počiva na osiguranjima svega i svačega i na isplatama šteta. Naš narod to još nije usvojio u dovoljnoj meri i svi misle "ma neće baš mene nesreća"..
  • Imre

    14.07.2023 10:45
    @ Meteo
    Imas na fejzbuku,covek objavio u 17h dolazak nevremena iz Hrvatske
  • Idegas

    14.07.2023 09:48
    Propas nacije
    Pre dvaes godina smo uništili stelt aeroplan a danas ne možemo ni gradonosni oblak. O komarcima da i ne pričamo. Zlatno doba ekonomskog tigra.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina