Proširuje se granični prelaz Kelebija: Imaće 12 traka

Granični prelaz Kelebija imaće 12 traka, navodi se u nedavno raspisanom javnom pozivu za izmenu prostornog plana.
Proširuje se granični prelaz Kelebija: Imaće 12 traka
Foto: 021.rs (Ilustracija)
Republička direkcija za imovinu raspisala je javni poziv za usluge prostornog planiranja za Izmenu i dopunu prostornog plana područja infrastrukturnog koridora auto-puta e75 Subotica-Beograd (Batajnica)-GP Kelebija, vrednosti 25 miliona dinara bez PDV-a.
Proširenje kapaciteta graničnog prelaza Кelebija je objektivna potreba, navedeno je u dokumentaciji, kako bi se omogućilo smanjenje gužvi na graničnom prelazu i smanjenje vremena čekanja, posebno u kritičnom periodu (godišnji odmori, praznici), uz obaveznu bezbednost svih učesnika u saobraćaju.
Između ostalih, cilj ovih radova je rekonstrukcija i izgradnja sadržaja zone putničko-carinskog terminala i zone robno-carinskog terminala potrebnih za funkcionisanje državnog graničnog prelaza, kao i utvrđivanje saobraćajnog rešenja kojim će se predvideti veći broja traka kojim se povećava propusna moć graničnog prelaza.
 
Planirana je izgradnja po dve saobraćajne trake za teretna vozila na ulazu i izlazu iz zemlje, kao i 5+2 saobraćajne trake za putnička vozila i autobuse, uz još jednu saobraćajnu traku za vangabaritna vozila.
  • Gero

    17.07.2023 19:31
    Umesto da uđemo u EU, mi pravimo delux granične prelaze.
  • 12

    17.07.2023 13:16
    traka
    do EU
  • pera nevera

    17.07.2023 11:21
    Šešeljev radikal Vučić i Slobin mali Dačić stvaraju granice između država i ljudi i 30 godina udaljavaju Srbiju od civilizovanih zemalja i zajednice, a drže se Rusije koja im je zemlja za beg ukoliko to bude porebno kao što je Miloševićeva porodica pobegla u Rusiju, kao i Karić dok je bio pod poternicom Srbije dok mu je Vučić nije ukinuo. Zato se oni drže Rusije i Putina. Za sve ostale građane Srbije bi bilo najbolje da Srbija bude članica EU, Šengena i zone evra. I zbog putovanja, mogućnosti zaposlenja i svih segmenata života običnog čoveka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina