FOTO: Na prelazu Bezdan sprečen šverc veterinarske opreme vredne 54.000 evra

Carinici su 15. jula na graničnom prelazu Bezdan Most, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja medicinske opreme koja se koristi u veterinarskoj ortopedskoj hirurgiji.
Vrednost opreme je 54.000 evra.
Prekršaj je otkriven kada se za kontrolu na ulazu u zemlju prijavio navodno prazan kamion domaćih registarskih oznaka.
Na pitanje da li ima nešto da prijavi, 27-godišnji vozač je tvrdio da nema, uveravajući carinike da ide na utovar, pokazujući zaista prazan tovarni deo.
 
Međutim, kada se carinik radi kontrole popeo na krov kabine, na kojoj se nalazi poseban prostor sa ležajem za odmor vozača, u njemu je pronašao sakrivene kutije i torbe sa pomenutom medicinskom opremom.
 
 
Vrednost devet setova medicinskog pribora za veterinarsku osteosintezu, medicinsku proceduru spajanja kostiju u ortopedskoj hirurgiji životinja, procenjena je na 54.000 evra.
 
Kako vrednost krijumčarene robe premašuje trećinu vrednosti vozila, do okončanja prekršajnog postupka zadržan je i kamion, vredan nešto više od 6.000 evra. 
  • Trt

    19.07.2023 07:38
    Kamion vredi 6000 eura? Jel im to izvršitelj određuje cene?
  • w/e

    18.07.2023 10:50
    pouka
    Ako svercujete, radite to u sto skupljim vozilima, jer roba u verdnosti do 1/3 vozila ocito sme da se prenosi.
    Naravno onda rizikujete da vam zaplene vozilo ako ne prijavite koliko vredi hahaha... ne razumem kako su onda zaplenili onom jaknu od 5000e u autu od 170k eur... zar to nije manje od 1/3?
  • Aleksej

    18.07.2023 07:06
    Xexe
    Veterinarska mafija, opasni kriminalci. :D

    Spavacu lakse sada kada znam da su privedeni pred lice pravde.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina