Ukupno 207 vojvođanskih porodica sa troje ili četvoro dece dobilo pomoć Pokrajine

Porodice sa troje ili četvoro dece danas dobile ugovore za bespovratna sredstva za rešavanje stambenog pitanja ili unapređenje uslova stanovanja, a na osnovu konkursa Pokrajinske vlade.
Pomoć je dobilo 207 porodica, a za ovu populacionu meru podrške iz pokrajinskog budžeta je izdvojeno ukupno 250 miliona dinara.

Novac će za kupovinu nekretnine iskoristiti devet porodica, dok će 198 porodica dobijenim sredstvima adaptirati ili dograditi kuću ili stan.

Meru dodele pomoći porodicama sa troje ili četvoro dece Pokrajinska vlada je uvela 2018. godine. 
 
"Kroz ovu demografsku meru želimo da podstaknemo sve one koji žele da se odluče na brojnije porodice, da to i učine", rekao je prilikom dodele ugovora predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.
 
Do sada je ovu pomoć dobilo 904 vojvođanskih porodica sa troje ili četvoro dece.
 
Mirović je podsetio na to da je Pokrajinska vlada prva u našoj državi pokrenula ovu meru podrške višečlanim porodicama. Dodao je da država Srbija sve više, uvođenjem različitih demografskih mera, među kojima je i najavljena pomoć za porodice sa petoro i šestoro dece, radi na rešavanju problema nataliteta.

"Ovo je naš najveći problem. Sve ćemo napraviti i izgraditi, ali to neće imati smisla ukoliko ne budemo imali više dece i ne zaustavimo negativne demografske tokove", rekao je Mirović i dodao da je Srbija, u poređenju sa okruženjem, napravila prvi korak u zaustavljanju negativnog prirodnog priraštaja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina