Protest protiv nasilja u Somboru na granici fizičkog obračuna: Meštani neće podršku opozicije

U Somboru je večeras održan još jedan protest protiv nasilja, a umalo je došlo do fizičkog sukoba.
 Protest protiv nasilja u Somboru na granici fizičkog obračuna: Meštani neće podršku opozicije
Foto: 021.rs
Građani su se najpre na Trgu Svetog Trojstva, a obratila im se glumica Ivana Jovanović. Prethodno su pročitani zahtevi protesta na srpskom i mađarskom jeziku.
Posle okupljanja u centru, Somborci su se biciklima uputili do mosta preko Velikog bačkog kanala. Oni su hteli da se pridruže meštanima prigradskog naselja Bukovac, koji već desetak dana organizuju blokade apatinskog puta.
Oni se bune protiv toga što su rekonstrukcijom jedinog mosta preko Velikog bačkog kanala odsečeni od sveta. Zbog te rekonstrukcije je u inače mirnom prigradskom naselju nastao saobraćajni kolaps, a meštani su tražili da se postavi pontonski most i utvrdi odgovornost za trenutnu situaciju.
 
Međutim, kako prenosi N1, organizatori blokade u Bukovcu su praktično oterali učesnike protesta "Sombor protiv nasilja" koji su došli da ih podrže, dodajući da neće podršku opozicije.
 
Slobodanka Kuzmanović, meštanka Centrale, naselja pored Bukovca, zahvalila se onima koji su došli da ih podrže, ali kaže da protest Bukovčana nije politički skup.
 
"Most je sad problem, mi smo odsečeni od sveta, živimo u 18. ili 19. veku… Ja sam doživela infarkt pre četiri meseca, u ponedeljak idem na 39 stepeni dva kilometra peške", rekla je Kuzmanović za N1.
 
Istakla je da meštani nisu za to da se most ne rekonstruiše, ali da su im vlasti obećavale pontonski most koji do danas nije postavljen.
 
Danijel Mirkov iz Grupe građana "Šamar" kaže za N1 da se radi o "tužnoj slici" Grada Sombora.
 
"To je bilo na ivici fizičkog sukoba, pokušali su da iscepaju transparent i da odguraju naše ljude koji su došli da im pomognu", rekao je on.

I u drugim gradovima se večeras protestovalo, poput Valjeva, Kruševca i Petrovca na Mlavi, dok je za subotu najavljen skup u Beogradu.

U Novom Sadu će sutra u 11 sati biti održan performans i konferencija za medije u prolazu između zgrade Banovine i Skupštine Vojvodine.

  • Eh

    24.07.2023 19:21
    Šta reći
    Nedostatak ljudske solidarnosti i empatije je priča za sebe.Pontonski most traže obični građani koji prelaze most na sopstvenu odgovornost.Skela se nasukala zbog niskog vodostaja.I sad svi koji imaju stare roditelje i decu imaju problem iz milion jednog razloga.I sada vidim da se mnogi raduju kad komšiji crkne krava.Eh,Bože ti pomozi.
  • Neko sitan

    22.07.2023 18:40
    Bukovcani pa nije vam caca ostavio u amanet taj put pa da ga zatvarate kako vam se cefne. Sad kad naprave most treba Somborci sa ove strane da zabrane vama prolaz. Salasari obicni.
  • Dule

    21.07.2023 17:50
    @Grof Sekereshi
    > Popis 2022: Somborski kraj ostao bez 16,5 hiljada žitelja

    Evo zašto, zato što očigledno ne rade nešto kako treba. Tako je to kad se ljudi "ne bave" politikom, nego idolopoklonstvom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina