Mirović: Pokrajina će pomoći u sanaciji štete od nevremena, prioritet škole, vrtići, bolnice

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je, nakon obilaska Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici, izjavio da će biti izdvojena sredstva za sanaciju krova koji je tokom nevremena uništen.
"Obezbedićemo značajna finansijska sredstva da pomognemo, ne samo u Mitrovici, već i u drugim opštinama koje su pretrpele štetu. Verujem da ćemo u narednim nedeljama, a kada je reč o složenijim građevinskim radovima u narednim mesecima, uspeti da saniramo svu štetu, pre svega na predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, objektima domova zdravlja, bolnica, visokoškolskih ustanova", rekao je Mirović.
On je obišao i vrtić "Lane" u Mačvanskoj Mitrovici, u kom se srušio zid i načinjena je velika materijalna šteta. 
Gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović je navela da je prioritet obnova institucija od javnog značaja.
 
"Osim gradske bolnice, izdvojila bih i školu 'Trivo Vitasović Lebarnik' u Laćarku i 'Jovan Jovanović Zmaj' u Martincima gde su vidljiva velika oštećenja krova. Predškolska ustanova u Mačvanskoj Mitrovici je u veoma lošem stanju i praktično je neupotrebljiva", rekla je ona.
 
 
Mirović je podsetio i da je nevreme zahvatilo veliki broj opština u Vojvodini, kao što su Šid, Sremska Mitrovica, Ruma, Bačka Palanka, Novi sad, delimično i Staru Pazovu i Inđiju.
 
  
 
Dodao je da u Beočinu postoji problem sa snabdevanjem električnom energijom, kao i u nekim delovima Novog Sada i Petrovaradinu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina