Treća žrtva nevremena: Muškarac poginuo u Bačkoj Palanci, pokušao da skloni strujne kablove

Jedan muškarac stradao je tokom nevremena u Bačkoj Palanci, kada je pokušao da skloni strujne kablove koji su pali na njegovu kapiju, izjavio je predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica.
Treća žrtva nevremena: Muškarac poginuo u Bačkoj Palanci, pokušao da skloni strujne kablove
Foto: 021.rs
Šušnica je naveo da je muškarac od 66 godina uzeo kablove golom rukom, zbog čega je doživeo strujni udar i poginuo na licu mesta.
Šušnica je apelovao na građane da ne diraju strujne kablove i da ne uklanjaju oborena stabla sami.
Zbog nevremena koje je u petak uveče pogodilo Srbiju odnelo nastradali su i dečak u Novom Sadu, kao i jedna žena u Kovačici.
 
U Vuka Mandušića 34 na Novoj Detelinari Hitna pomoć je izašla po prijavi da je dečaka od 11 godina udarila struja.
 
Prema rečima portparola Hitne pomoći doktora Zorana Krulja,  nakon kardio-pulmonalne reanimacije konstatovana je smrt. Naložena je hitna obdukcija, koja će utvrditi da je dečak nastradao od udara groma ili strujnog udara.
 
Jedna žena poginula je sinoć u požaru u Kovačici, koji je izbio nakon što je grom udario u drvo.
  • Pavle

    24.07.2023 02:53
    ako ikog zanima
    I na kraju Tone Hadžića, blizu trotoara, su kablovi na zemlji. Ne razlikujem, nadam se da je samo ptt. Nisam pipnuo da probam.
  • Dusan

    22.07.2023 18:07
    Idiotska praksa
    da nam se svi kablovi vuku po banderama, hitno doneti zakon o sklanjanju svih kablova pod zemlju . Ovo je necuveno . 21 vek a mi kao kaoboji razvlacimo bandere i kablove , sve to pod hitno preseliti u zemlju . Eto ideje SNSovcima kako da urade nesto korisno i da zarade . Nema na cemu ljudi, samo krenite vec jednom .
  • .

    22.07.2023 17:54
    @Električar
    Provereno, tamo su goli neizolovani provodnici(užad), nadzemne mreže niskog napona, od 7 upletenih Al žica, spojenih sa banderom preko keramičkih izolatora. Nisu samonosivi ali vise nad kolovoznom trakom. Ne pametuj, idi vidi, proveri da li je pod naponom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina