Ugroženim porodicama koje su izgubile domove u požaru u Baču ključevi novih stanova

Socijalno ugrožene porodice, kojima su domovi izgoreli u požaru koji je oktobra 2020. godine zahvatio zgradu u Baču, uručeni su ključevi stanova.
Opština Bač, Pokrajinska vlada i donatori finansirali su sa ukupno 234,4 miliona dinara izgradnju zgrade za solidarno stanovanje, a do useljenja je o ovim porodicama brinula opština.
U pitanju je 12 porodica, među kojima su i višečlane porodice sa decom.
"Veoma brzo nakon požara započeli smo zajedno sa Opštinom Bač, polovinom 2021. godine, izgradnju objekta za porodice koje su ostale bez krova nad glavom. Ovde je bilo mnogo socijalno ugroženih porodica, koje su pretrpele veliku štetu u požaru, koje su danas dobile kvalitetnije uslove za život i stanovanje", rekao je prilikom uručivanja ključeva predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.
 
On je dodao da će, osim porodica koje su danas stambeno zbrinute, za deo preostalih kadrovskih stanova, preko javnog poziva Opštine Bač, moći da apliciraju pod povoljnijim uslovima lekari, profesori i svi oni koji mogu da pomognu razvoju lokalne sredine.

"Ovo je poruka i ljudima koji su oštećeni u nevremenu koje je prethodnih dana zahvatilo nemali broj opština u Vojvodini - da je država sposobna da pomogne, da smo svi solidarni u tome da obnovimo ono što je oštećeno i da ljudima pružimo pomoć u relativno kratkom roku", poručio je Mirović.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina