Vojvođanske škole mogu da se prijave na konkurs Pokrajine i dobiju novac za sanaciju štete

Škole koje su pretrpele štetu u nevremenu koje je pogodilo Vojvodinu mogu da se prijave na konkurs Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, koji je upravo dopunjen.
Vojvođanske škole mogu da se prijave na konkurs Pokrajine i dobiju novac za sanaciju štete
Foto: 021.rs

Prijava može da im omogući dobijanje novca potrebnog za sanaciju štete, naglašavaju u sekretarijatu.

Konkurs za finansiranje i sufinansiranje rekonstrukcije, adaptacije, sanacije, investiciono i tekuće održavanje školskih objekata originalno je objavljen 12. jula i vredan je 400 miliona dinara.
Od ukupne sume, 320 miliona namenjeno je ustanovama na nivou osnovnog obrazovanja i vaspitanja, a 80 miliona ustanovama na nivou srednjeg obrazovanja i vaspitanja.
 
"Iako je prvobitno predviđeno da je minimalan iznos sredstava na koji ustanove mogu da konkurišu 10 miliona dinara sa uračunatim PDV-om, usled elementarnih nepogoda koje su pogodile naš region i izazvale veliku materijalnu štetu na zgradama obrazovnih ustanova na teritoriji AP Vojvodine, odlučeno je da se ranije objavljeni konkurs dopuni, tako da sada škole koje su pretrpele štetu mogu da konkurišu i ukoliko su im potrebna sredstva u iznosu manjem od 10 miliona dinara s PDV-om", naglašavaju u sekretarijatu.
 
Rok za podnošenje prijava je 11. avgust, a prioritet prilikom dodele sredstava imaće ustanove obrazovanja koje su pretrpele štetu kao posledicu vremenske nepogode.
 
Prijave s potrebnom dokumentacijom dostavljaju se lično u pisarnici pokrajinskih organa uprave u Novom Sadu (u prizemlju zgrade Pokrajinske vlade) ili poštom na sledeću adresu:
  • Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, s naznakom naziva konkursa/programa i projekta, Bulevar Mihajla Pupina 16, 21000 Novi Sad
Obrazac upitnika s prilozima, kao i detalji konkursa, nalaze se OVDE, a informacije ustanove mogu dobiti i putem brojeva telefona: 021/487 4614, 021/487 4036 i 021/487 4336.
  • Lotus

    25.07.2023 19:39
    Zar nije smešno da osnovna i srednja škola mora da se javlja na konkurs, i da možda bude odbijena ili ne dobije novac za popravke? A kao osnovno i srednje obrazovanje je obavezno. Pa jel država upravlja školama ili su one samostalni subjekti?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina