Novi protest zbog pogibije deteta u Bačkoj Palanci najavljen za sutra

Novi protest u Bačkoj Palanci, zbog pogibije deteta i napada na novinarku, najavljen za sutra u 11 sati ispred zgrade opštinske uprave.

Nakon pogibije trinaestogodišnjeg dečaka usled strujnog udara izazvanog kablom koji je pokidala oluja i napada predsednika opštine na novinarku, građani Bačke Palanke okupili su danas u 19 časova se da protestuju.

Oni su se danas, u 19 časova, okupili ispred zgrade opštine da traže ostavku predsednika opštine Bačka Palanka, Branislava Šušnice, koji obavlja i funkciju predsednika Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Okupljeni građani su palili sveće i minutom ćutanja odali poštu stradalom dečaku, javio je portal BAP vesti.
 
Građani koji su protestovali vikali su "Ostavka" ispred zgrade opštine, nakon čega su nastavili u protestnu šetnju gradom do zgrade Elektrodistribucije ispred koje su takođe zahtevali ostavke odgovornih.
 
Podsetimo, trinaestogodišnjak je poginuo u ponedeljak. Nekoliko dana ranije poginuo je i njegov deda koji je pokušavao da ukloni kablove. Kvar je prijavljivan 27 puta. "Elektrodistribucija" se nije izjašnjavala, jer, kako su rekli, ne žele da utiču na mogući istražni postupak.
Bačka Palanka jedno je od mesta koja su najviše pogođena superćelijskim olujama.
 
Novinarka BAP vesti, Dragana Jovičić Bujak, pitala je predsednika opštine koliko još opasnih mesta ima na kojima su kablovi pod naponima. Umesto odgovora, on je počeo da viče na nju, govoreći da on nije pravi čovek za to pitanje.
  • Dusan

    04.08.2023 12:38
    @Sasa
    Sistem je zakazao i to nije sporno, problem je to alternative za ovaj idiotluk od vlasti nema i sto to sam idiotski narod posdrzava 70%. Da nisam video svojim ocima nebih verovao.
  • Saša

    03.08.2023 10:07
    Samo zatvarati
    Pojaviće ANA Pa će reći da sistem nije zakazao. Dokle više bando radikalsko naprednjačko nazadnjačka, dokle više???? Kada će neko u ovoj nazovi državi snositi odgovornost?????? Da je bila i samo jedna jedina prijava, struju je trebalo isključiti, a ne 27 puta!!!!!!!!!!!
    Pa da li je ovo normalno???????
    Samo zatvarti bagru
  • ex chapman

    03.08.2023 08:39
    ostavka?
    kakva ostavka pa svi redom u zatvor - od onih na vrhu pa da najnizeg zaposlenog. SVI su jednko odgovorni sto nakon 27 prijavljivanja izuzetno OPASNOG problema nisu reagovali

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina