Zajedno i SDS traže smenu i utvrđivanje odgovornosti predsednika Opštine Bačka Palanka

Stranka Zajedno i Socijaldemokratska stranka zatražile su smenjivanje Branislava Šušnice, predsednika Opštine Bačka Palanka, koji je i šef opštinskog štaba za vanredne situacije.
Smenjivanje se traži zbog toga što su neobezbeđeni kablovi pod naponom danima posle nevremena ubili dedu (66) i unuka (13), kao i zbog verbalnog napada Šušnice na novinarku lokalnog medija koja je postavila pitanje o tome.
"Zajedno" navodi da Šušnica treba da bude smenjen jer "očigledno ne zna da radi svoj posao".
"Umesto da radi svoj posao i bavi se zaštitom građanki i građana nakon vremenskih nepogoda, dere se na novinare koji postavljaju konkretna pitanja. Još je strašnije odsustvo reakcija nadležnih službi na 27 prijava građana o kablovima pod naponom koji su visili neobezbeđeni. Usled nereagovanja došlo je do smrti", navodi Zajedno.
 
Socijaldemokratska stranka (SDS) je tražila hitno smenjivanje Šušnice i pokretanje istrage radi utvrđivanja njegove krivične odgovornosti.
 
SDS navodi da je "nedopustivo da se na čelu opština nalaze ljudi koji pokazuju ovakvu neodgovornost i bahatost".
 
"Umesto da odgovori na pitanje novinarke i preuzme odgovornost za to što nadležni u ovoj opštini nisu reagovali na 27 prijava, predsednik Opštine Bačka Palanka izjavljuje da njemu ne bi trebalo postavljati takvo pitanje, jer je dete nastradalo i jer ga odgovor na to pitanje ne može vratiti", navedeno je u saopštenju.
 
"To je zastrašujući pokušaj zloupotrebe tragedije i demonstracija besramne teatralnosti u svrhu prikrivanja sopstvene neodgovornosti", rekao je potpredsednik SDS Goran Radosavljević.
 
On je kazao da je način na koji je Šušnica "dao ovu sramnu izjavu očigledno imitiranje reakcije vrha SNS-a na tragedije koje smo imali u maju i jasno pokazuje pogubnost modela ponašanja Vučićevog režima širom Srbije i na svim odgovornim pozicijama".
UNS: Predsednik opštine ima obavezu da odgovara na pitanja od javnog interesa 
 
Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je da protestuje zbog načina na koji je predsednik Opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica razgovarao sa novinarkom portala Bačka Palanka info.
 
UNS je u saopštenju naglasio da je posao novinara da postavlja pitanja od interesa za javnost, a dužnost funkcionera da na njih odgovaraju i zatražio da se Šušnica izvini novinarki.
 
"UNS podseća Šušnicu da je važno omogućiti slobodno izveštavanje o svim temama koje su od značaja za lokalnu zajednicu, a posebno o potencijalnim problemima koji bi se odrazili na bezbednost građana", navodi se u saopštenju.
  • zz pop

    01.11.2023 17:26
    majmun
    nije mi jasno da vule ne smeni gargamela,izgubice izbore u backoj palanci ...
  • Pobesneli Laloš

    03.08.2023 20:49
    Nečovek.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina