Radnik kome su dali otkaz zbog protesta pozvan nazad na posao: "Gubimo decu, treba da ih je sramota"

Radnik jkp u Bačkoj Palanci Željko Pejčić, koji je dobio otkaz jer je učestvovao na protestu, kaže da su ga, nakon što su mediji objavili tu informaciju, zvali da dođe sutra na posao.
Radnik kome su dali otkaz zbog protesta pozvan nazad na posao: "Gubimo decu, treba da ih je sramota"
Foto: 021.rs
Stanovnici Bačke Palanke protestuju ispred zgrade opštine zbog smrti trinaestogodišnjeg dečaka i njegovog dede od strujnog udara, iako je nadležnima 27 puta prijavljivan problem.
Oni traže smenu predsednika opštine Bačka Palanka Branislava Šušnice iz SNS-a.
"Sve dok ne bude izašao ispred Opštine i rekao: 'Dajem ostavku', nećemo stati. Svi se slažu da se ne staje, da se niko ne sklanja. Nisu znali da uklone nešto što je hitno. Kad vi uklanjate struju? Kad neko nastrada. Mi umesto da decu dobijamo, mi decu gubimo. Mislim da je sramota, da sve treba da ih bude sramota", rekao je Pejčić za 021.rs.
 
 
On je ranije za N1 ispričao da je na protest u sredu uveče ispred zgrade Opštine Bačka Palanka otišao kao kolega dečakovog oca i neko ko je poznavao celu porodicu, a sa dečakovim bratom se i družio.
 
U četvrtak ujutro kada je došao na posao pozvali su ga da dođe u kancelariju direktora, gde mu je rečeno da je dobio otkaz zbog učešća na protestu, uz pitanje "kako ga nije sramota". 
 
"Tamo me je sačekala sekretarica ili zamenica direktora, ne znam tačno, koja mi je rekla šta sam tražio juče tamo. Rekao sam 'išao sam sa ljudima'. Kaže ona 'kako ti možeš'. Ja sam rekao 'što ne bih mogao'. Ona mi je rekla 'ti ćeš sad dobiti otkaz i nećeš raditi nigde'. Ona mi je rekla da treba da me bude sramota. Ja sam rekao 'dobro, mene treba da bude sramota? A vas ne treba da bude sramota jer je dete nastradalo?'", prepričava Pejčić svoj razgovor na poslu jutro posle protesta.
 
Kaže da je potom u kancelariju došao direktor JKP "Komunalprojekt", koji ga je pitao "šta ti imaš da šetaš, gde ti ideš" i dodao da više neće raditi u toj firmi.
 
"Ta što je mi je rekla da sam dobio otkaz mi je rekla da vratim uniformu i da više neću raditi", dodaje ovaj meštanin Bačke Palanke.
  • ma daj

    04.08.2023 14:39
    veverice
    Nije on sa 20 i nešto godina dobio posao u JKP zato što je u SNS nego zato što je on ili neko njegov okrvavio ruke do lakata za SNS i ko zna šta uradio da bi dobio posao a vi ga sad spašavate iako je sigurno neke od vas u crno zavio. Njihova stvar, ne interesuju me ni on ni njegov direktor.
  • Hm...

    04.08.2023 09:23
    Sprema se odabir...Što su predsednici opština gori, to bolji kandidati za ulazak i sigurno mesto u novom pokretu koji se sprema za septembar...
  • Mare

    04.08.2023 09:20
    Ne vredi njima šetnja, protesti. Njih to ne dotiče. Treba im vratiti istom merom. Samo reciprocitet!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina